Bývalá sboristka a nyní manželka zpěváka skupiny Monkey Business Matěje Rupperta vypovídala ve čtvrtek u královéhradeckého krajského soudu.

Se sbormistrem se podle jejích slov sblížili v roce 1991 na letním soustředění sboru v Peci pod Sněžkou.

„Večeřeli jsme ještě s několika dívkami spolu s Bohumilem v jeho pokoji. Už dřív mě osahával a líbilo se mi to. Pak jsem tam zůstala. Řekla jsem mu, jestli by mi to neudělal. Odpověděl, že jsem ještě hodně mladá a mohl by mít problémy. Ujistil se, že budu mlčet, a mému přání vyhověl,“ řekla před senátem. Od té doby se s ním stýkala několikrát měsíčně v jeho autě nebo bytě.

Vztah s Kulínským skončil jejím odchodem z Bambini di Praga po zájezdu v Japonsku. „Jedna z dívek ke mně tehdy přišla večer na pokoj. Byla nahá a plakala. Přiznala, že u ní byl Bohumil. Bylo jí 10, nebo 11 let. Milovat jsem ho přestala právě v tuto chvíli. Zjistila jsem, že to dělá i někomu, kdo to nechce,“ popsala důvod rozchodu.

Sbormistra dále označila za skvělého muzikanta, který by ale měl pracovat pouze s dospělými.

Kulínského případ se táhne od listopadu 2004. Obžaloba ho viní ze zneužití 49 členek sboru a ohrožování mravní výchovy mládeže. Líčení se bude konat každý den až do 13. listopadu. V případě prokázání viny mu hrozí až 12 let vězení.