Podle státní zástupkyně Hany Flídrové Baldrych zneužil náklonnosti a dětského věku dívky, která navštěvovala jeho syna, s nímž chodila do 1. třídy základní školy, k uspokojování svých sexuálních potřeb.

Podle obžaloby Baldrych opakovaně nahou nezletilou fotil, zejména její pohlavní orgány.

Přitom ji hladil po celém těle. Na pokyn obžalovaného dívka fotila genitálie obviněného, přitom mu sahala na pohlavní úd. Na počítači měl Baldrych pouštět nezletilé pornografické obrázky a filmy, přitom dívku nutil k orálnímu sexu a jiným sexuálním praktikám.

„Poškozená se vzhledem ke svému nízkému věku a nedostatečné rozumové úrovni jeho jednání nebránila, případně slovně vyjadřovala nesouhlas, avšak pokynům obviněného jako dospělé osoby se vždy podřídila,“ uvedla státní zástupkyně Hana Flídrová. Podle ní poškozená v důsledku jednání obžalovaného muže utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu, která dosud trvá.

„Byl jsem pod neustálým tlakem ze strany zaměstnavatele, byl jsem jím silně perzekuován. Když jsem studoval na bakaláře, nedal mi ani studijní volno, které slíbil,“ vysvětloval u soudu důvody svého počínání obžalovaný, který byl zaměstnancem pražského celního ředitelství.

Baldrychovi hrozí u soud pět až dvanáct let vězení.