Mezi lety 2004 a 2006 napadl celkem tři ženy, které bezohledným násilím nutil k různým sexuálním praktikám. Ve dvou případech se také dopustil loupeže s celkovou škodou kolem pěti tisíc korun.


Rozsudku, proti kterému se obžalovaný po poradě s obhájcem na místě odvolal, přihlížela i jedna z Matouškových obětí. „Nejsem žádná pomstychtivá bestie, ale Matouškové a jemu podobní by se na svobodě neměli pohybovat,“ uvedla.


Státní zástupce Milan Šimek v závěrečné řeči shrnul všechny tři případy napadení s tím, že jde o společensky zvláště nebezpečnou trestnou činnost, a připomněl podmínečný trest obžalovaného z roku 2005, kdy byl odsouzen za majetkové delikty.


Obhajoba naopak tvrdila, že ženy ve všech případech se sexem souhlasily, popírala i loupežné jednání a požadovala zproštění obžaloby.
S verdiktem soudu byl státní zástupce spokojený. „Soud přihlédl k názoru obžaloby a uložil obžalovanému dva tresty ve výši sedmi a šesti let. Tresty se sčítají, což znamená, že nejprve si odsedí sedmiletý a následně nastoupí šestiletý,“ vysvětlil Milan Šimek, jenž si nechal lhůtu na odvolání.
Matoušek také musí zaplatit Všeobecné zdravotní pojišťovně (VZP) náklady spojené s léčbou poškozených. Jedná se celkem o 17 601 korun.