Rychnov jde vstříc záchraně

Další výhru získali fotbalisté Rychnova nad Kněžnou v 26. kole krajského přeboru na hřišti Sobotky, kde vyhráli zaslouženě 3:0. A to i přes absenci stopera Kábrta a v 15. minutě nuceně střídaného kanonýra Zajíčka. Dvěma góly se blýskl Počtýnský a Rychnov se mílovými kroky blíží k záchraně. „Utkání jsme měli jasně pod kontrolou a jenom neproměňování šancí zapříčinilo, že již v poločase nebylo o výsledku zápasu rozhodnuto,“ uvedl předseda rychnovského oddílu Václav Brůžek.

Jaroměř na dně, v Třebši obdržela pět branek

Záchrana v nedohlednu. Takhle krutá je situace pro Jaroměř. Ta se krčí na posledním místě tabulky a nepomohla si ani v zápase na hřišti hradecké Třebše, kde prohrála jasně 2:5. Navíc vstup do utkání byl přímo tragický, když už v páté minutě prohrávala 0:3. Poté se sice hosté zlepšili, ale na body už to nestačilo. „Do zápasu jsme vstoupili tím nejhorším způsobem a domácí nás nemilosrdně potrestali. S přibývajícími minutami jsme byli již třebešskému týmu důstojnějším soupeřem a podařilo se nám výsledek aspoň korigovat,“ hodnotil utkání trenér Jaroměře Miloš Exnar.

Šlágr kola ve Vrchlabí, mistr si odvezl dva body

Vrchlabí hostilo na domácím hřišti už jisté přeborníky z Libčan. Po vyrovnaném utkání, které skončilo 1:1, musel o výsledku rozhodnout penaltový rozstřel. V tom byli lepší hosté a zaslouženě si odvezli dva body. „Vrchlabští nás stejně jako na podzim připravili o bod. Na šance se bohužel nevyhrává,“ uvedl sekretář Libčan František Bárta.

Jiří Cvejn vystřelil Kostelci tři body v Jičíně

Jedinou branku viděli diváci v Jičíně, kde domácí tým hostil Kostelec nad Orlicí. Postaral se o ní hostující Jiří Cvejn ve 20. minutě. Díky ní si hosté odvezli těsné vítězství 1:0. „Byli jsme po zásluze potrestáni, aniž by soupeř předvedl výborný výkon, štve mě náš předvedený výkon,“ zlobil se hrající trenér Jičína Miroslav Jeník.

Na snímku z utkání se v bílém vrchlabském dresu zleva srovnali Lukáš Hájek, Pavel Kraus, Zdeněk Kout.
Třebeš zničila soupeře do přestávky

Borec kola
Útočník Rychnova nad Kněžnou Jiří Počtýnský zaznamenal v zápase na hřišti Sobotky další dvě branky. Díky tomu jeho tým vyhrál 3:0. Počtýnský v posledních čtyřech zápasech vstřelil sedm gólů!

Výrok kola
„Dva body na rovinu bereme s povděkem, protože byly vydřené.“
(Petr Průcha, trenér Nového Bydžova po výhře na penalty nad Slavii Hradec)