KRAJSKÝ PŘEBOR

Červený Kostelec – Broumov 2:3 (1:3). Vstup do zápasu domácím vyšel, už v 10. min. se po úniku Havlíčka a zakončení Kovala dostávají do vedení 1:0. O šest minut později však Broumov vyrovnává z pokutového kopu a ve 25. min. po brance Hanzlíka dokonce hosté zápas otáčejí – 1:2. Těsně před odchodem do kabin pak Broumov upravuje na poločasových 1:3.

Po změně stran si domácí vytvořili několik šancí, jejich převahu navíc umocnilo i vyloučení hostujícího Pannyho v 53. minutě. Přesilovku Kostelec využil o čtvrt hodiny později, kdy se po skrumáži před broumovskou brankou prosadil Škoda – 2:3. Kýženého vyrovnání nebo dokonce otočení výsledku se ale už kostelečtí příznivci nedočkali.

Jaroměř – Nové Město nad Metují 1:1 (1:0), na penalty 4:3. Úvod zápasu hraného na těžkém terénu patřil Jaroměři. Hned ve 2. min. hlavičkoval jen těsně vedle hostující branky Ruml. O chvíli později se probíjel ke střele Holub, ale byl zablokován. Ve 24. min. zahrozili z trestného kopu hosté, ovšem Pavel Zákravský těsně minul. O minutu později vyslal pumelici na hostující branku Exnar, Krunčík v novoměstské brance byl na místě. Ve 26. min. už udeřilo. Centr Škody z levé strany se dostal k Holubovi, který svým důrazem nadvakrát překonal Krunčíka – 1:0. Po tomto gólu Jaroměř trochu polevila. Ve 32. min. střílel nebezpečně hostující Koza, ale Ondráček si s jeho střelou i přes obtíže poradil. O deset minut později postupoval zprava na branku hostů Čenovský, ke střele se však nakonec vůbec nedostal. Těsně před přestávkou centroval zprava Koza a Sedláček pořádně vystrašil a zaměstnal domácího Ondráčka.

Hned ve 47. min. mohla jít Jaroměř do trháku. Kašajík přihrál na půlce Škodovi, který by postupoval sám na brankáře, ovšem Krunčík dobře vyběhl a balón odkopl. Udeřilo tak na druhé straně. Klikar přihrál na Sedláčka, ten utekl domácí obraně a se štěstím vyrovnal – 1:1. V 52. min. se domácí hráči a diváci dožadovali ruky, píšťalka rozhodčího Andrýse ale k jejich nevoli zůstala němá. V 63. min. měli obrovskou šanci hosté, jenže Klikar branku přestřelil. Jaroměř se tlačila do útoku, ovšem hosté hrozili z brejků, když jeden takový nevyužil nadvakrát střílející Lelek. V závěru se pak už oba týmy spíše soustředily na penaltový rozstřel, který zvládla lépe Jaroměř, když se ani jeden její střelec nemýlil.

I. A TŘÍDA

Provodov – Trutnov B 3:0 (2:0). Na těžkém podmáčeném terénu obě mužstva od začátku praktikovala pohledný kombinační fotbal. V první dobré příležitosti se ocitl ve 7. min. domácí Khun, mířil ale těsně vedle. O chvíli později po nádherném signálu po rohovém kopu se trefil Belák – 1:0. Ve 22. min. domácí výborným zákrokem podržel Swaczyna, který zneškodnil samostatný únik hostů. Ve 32. min. se po další výborné souhře dostal za obranu Trutnova Khun, byl ve vápně sražen, avšak O. Nejman penaltu neproměnil. To mohlo domácí mrzet, protože tu samou výhodu dostali o tři minuty později i hosté, ale i na druhé straně famózním zákrokem gólman penaltu chytil. Trochu uklidnění přinesl na provodovské kopačky Khun, který v závěru poločasu nadvakrát překonal gólmana hostů – 2:0.

Trutnov ale zbraně nesložil, i ve druhé půli praktikoval pěkný, kombinační fotbal, což ale platilo i o domácích. Ti vyráželi k nebezpečným brejkům, dvakrát těsně minul Khun, v dobrých pozicích byli i Rojšl a Fiedler. V 74. min. dalším famózním zákrokem likviduje šanci Trutnova gólman Swaczyna. O minutu později vsítil po samostatné akci třetí gól Khun. Zbytek zápasu se už dohrával mezi vápny.
Sestava Provodova: Swaczyna – Tolda, L. Nejman, Vejprava, Chmelík – O. Nejman, Pařízek, Fiedler (74. Pfeifer), Belák (68. Pšenička) – Khun (84. Bek), Rojšl (74. Metzner).

I. B TŘÍDA

Kobylice – Police nad Metují 3:0 (0:0). Domácí do utkání vlétli jako uragán a během prvních tří minut zahrávali pět rohových kopů, z nichž si vytvořili slibné příležitosti, které ale nedokázali využít. Po deseti minutách se hra v poli vyrovnala, větší touha po vstřelení branky přitom ale stále sálala z domácích. Hosté naopak byli v útoku prakticky neškodní, výjimkou byla 30. min., kdy se dobře v pokutovém území uvolnil Klapkovský, ale střílel nad branku. Domácí v závěru poločasu ještě více přitopili pod kotlem, vytvořili si několik slibných příležitostí, kterým ale ještě Poličtí v prvním poločase s vypětím všech sil odolali.

Do druhé půle vstupovala Police s cílem zpřesnit hru, což se jí ale nedařilo. Domácí naopak vstoupili do druhé pětačtyřicetiminutovky v velkou vervou, zatlačili hosty do defenzivy a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vstřelit vedoucí branku. To se stalo v 57. minutě. Po zbytečné ztrátě míče na polovině hřiště šli domácí do brejku a po krásné střele do pravého horního rohu branky vedou 1:0. Hosté ve snaze o vyrovnání hru vyrovnali, v 65. min. měli největší šanci zápasu, která volala po vyrovnání, jenže po výborném centru Švorčíka hlavičkoval osamocený Pataki mimo. Vzápětí přišel trest. Domácí za přispění hostujícího obránce i brankáře Štěpánka rychlými polo-vlastními góly zvýšili na konečných 3:0.
Sestava Police nad Metují: Štěpánek – Rieger, Šnábl, Hauschke, Kollert – Hečko (70. Bergman), Švorčík, Pokorný, Klapkovský (60. Pataki) – Motyčák, Kadavý.

Hronov – Nepolisy 2:4 (0:2). Domácí vstoupili do zápasu katastrofálně, už po 14 vteřinách Hronov zaspal a Nepolisy vedou 1:0. Pak převzali taktovku zápasu pevně do svých rukou domácí, jenže jejich převaha ke gólovému vyjádření nevedla. Ve 43. min. tak přišel trest, když hosté z trestného kopu upravují na 0:2.

Po změně stran se sice domácím podařilo snížit Valterou, jenže o osudu utkání rozhodla 74. minuta. To po souboji na hranici velkého vápna si zblízka prohlédl červenou kartu domácí Puraš a navíc sudí ještě nařídil pokutový kop. Toto rozhodnutí rozhodčího neunesl Valtera, který si rovněž vykoledoval červenou kartu. Z následné penalty hosté upravují na 1:3. Ihned po rozehrávce si však bere míč domácí Neuschl, obešel snad šest hráčů soupeře a vrací domácí do hry – 2:3. Hosté ale minutu před koncem zápasu využívají početní výhody a dávají výsledku konečnou podobu – 2:4.
Sestava Hronova: Ma. Ansorge – Mir. Ansorge (65. Myšák), Franců (35. Jandáček), Puraš, Schreiber – Neuschl, Kuru, Danihel, Klabník, Valtera – Šťavík.

Smiřice – Jaroměř B 2:2 (1:1), na penalty 5:3. Jaroměřské béčko začalo ve Smiřicích dobře a domácí se od začátku bránili. Už ve 3. min. postupoval sám na domácí branku Beneš, ovšem svůj nájezd neproměnil. O dvacet minut později kopal Beneš roh a skóre zápasu otevírá hlavičkující Emlar – 0:1. Tlak Jaroměře pokračoval, ale gól vstřelili domácí. Rukou zasáhl míč ve vápně Ponikelský a kopala se penalta. K té se postavil Koutník a bezpečně proměnil – 1:1. Ve 43. min. mohla opět vést Jaroměř, ovšem další obrovská šance Beneše zůstala neproměněna.

Jaroměř vstoupila dobře i do druhého poločasu a dál byla lepším týmem. V 50. min. přihrál Beneš na Böhma, který ovšem sám před brankářem přestřelil. Další velikou šanci měl Ponikelský, ovšem ani jeho střela se neujala. V 62. min. kopala Jaroměř penaltu. Faul na Böhma ale nepotrestala. Potvrdilo se tak pořekadlo nedáš – dostaneš. Schejbal při výběhu fauloval domácího útočníka a kopala se další penalta. Brankář Schejbal navíc dostal červenou kartu. Do branky tak musel náhradník Kořen, na další penaltu v podání Koutníka byl však krátký – 2:1. Jaroměř se i v deseti snažila tlačit do útoku, ale domácí hrozili brejky. Obrovskou šanci na vyrovnání měl pět minut před koncem Bano, z metru ale překopl branku. Zaslouženého vyrovnání se však Jaroměř přesto dočkala. V 90. min. vyrovnal hlavou na 2:2 Emlar. V následných penaltách byli domácí na rozdíl od hostů stoprocentní, a tak druhý bod zůstal ve Smiřicích.
Sestava Jaroměře B: Schejbal – Plhal (75. Křivský), Rejchrt, Kučera, Ponikelský – Ameti (46. Klíž. 70. Kořen), Jirka, Böhm, Emlar – Beneš (71. Bano), Ulrych. (mr, jl)