Červený Kostelec si veze z Rychnova nad Kněžnou vysoké vítězství 7:0 a stejným poměrem přehrála jaroměřská rezerva v utkání o záchranu v I. B třídě soupeře z Deštného v Orlických horách.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Rychnov nad Kněžnou – Červený Kostelec 0:7 (0:5). Souboj tabulkových sousedů měl být vyrovnanou záležitostí, ale nebyl. Hosté od úvodní minuty diktovali tempo hry, vytvářeli si šance a na rozdíl od několika posledních zápasů je také dokázali proměňovat. Poprvé se v Rychnově měnilo skóre už v 9. min., kdy se prosazuje Bárta – 0:1. O tři minuty později zvyšuje na 0:2 Koval a tentýž hráč přidává o deset minut později také třetí branku. Kostelec však ani za tohoto stavu nesundal nohu z plynu, dál si se svým soupeřem hrál a ještě do poločasu přidal další dvě branku. Na 0:4 dával ve 39. min. Martínek a tentýž hráč upravoval tři minuty před přestávkou po pěkné kombinační akci do prázdné branky na poločasových 0:5.

Ani zkraje druhé půle nesundal Kostelec nohu z plynu a dál diktoval tempo hry. Ve 49. min. tvrdou střelou, na kterou si gólman sáhl, zvyšuje Petrů už na 0:6 a hned v minutě následující proměnil v sedmý gól další rychlý protiútok Koval – 0:7. Ve zbytku utkání si Kostelec svůj náskok hýčkal, držel míč na svých kopačkách a domácí vůbec k ničemu nepustil. Hosté si vypracovali i další šance, skóre se ale už neměnilo.

Další zápas čeká svěřence trenéra Roberta Hanuše už tuto středu, kdy se ve finále Poháru hejtmana Královéhradeckého kraje střetnou v Miletíně s týmem Kratonoh.

I. B TŘÍDA

Jaroměř B – Deštné v Orlických horách 7:0 (0:0). Už v 5. min. vystřelil Vít z hranice vápna, brankář Deštného Vých ale střelu odklonil. O pět minut později vypálil zblízka po zemi Seifert, jenže gólman hostů stihl střelu zalehnout. Po nepřesném ataku na jaroměřskou branku odpověděl ve 12. min. Horák bombou do pravého horního rohu, ale míč se odrazil od tyče. Nadějné brejky soupeře odrážel suverénně chytající brankář Schejbal. V prvním poločase byl ale i hostující gólman oporou týmu, a tak se skóre do přestávky nepohnulo.

Druhý poločas měl zcela jiný průběh. Už v 50. min. vystihl Vítovu přihrávku Ulrych a dotáhl míč až do soupeřovy brány – 1:0. Po krátkém hlavičkovém intermezzu Deštného před ostražitým Schejbalem přišlo v 60. min. déjà vu a duo Vít – Ulrych skórovalo podruhé – 2:0. Hned po rozehrání spálil jednu z největších šancí Deštného Valášek, když Schejbal jeho předchozí střelu jen vyrazil před sebe. Valášek ovšem svou dorážku hlavičkou nasměroval nad bránu. Pokus Deštného nastěhovat se do vápna Jaroměře přerušil Seifert, který v 67. min. utekl po levé lajně, aby nahrál Ulrychovi na hattrick – 3:0. Jenže ten se teprve střelecky rozehříval. V 70. min. se revanšoval za nahrávku Seifertovi a poslal mu míč napříč vápnem – 4:0. Následující Ulrychův útok odvrátil hostující Vítek těsně před vápnem, když přibrzdil domácího útočníka držením za ruku. Zákrok zůstal rozhodčím nepovšimnut a karetně nedoceněn. V 74. min. se brankář Vých obětavě vrhl před unikajícího Seiferta a sebral mu míč. V 81. min. přihrál Böhm na Seiferta a bylo to 5:0. Pět minut před koncem se Vých pokusil zúžit střelecký úhel Ulrychovi, který opět kličkoval k bráně. Další pohromě ale zabránit nedokázal – 6:0. Posledním úspěšným střelcem byl v 87. min. Böhm, který prostřelil brankáře včetně za ním stojících obránců – 7:0.
Sestava Jaroměře B: Schejbal – Špaček, Křivský, Kučera-K, Klíž – Ameti (29. Koller), Böhm, Horák, Seifert – Ulrych, Vít (71. Valčík).