KRAJSKÝ PŘEBOR

Česká Skalice - Trutnov 1:2 (0:2). Proti favoritovi nastoupili domácí aktivně a prvních deset minut byli lepším týmem. Potom však Českoskaličtí zahrávali rohový kop, z něj Trutnov podnikl rychlý brejk a šel do vedení 1:0. Po vedoucí brance se hosté uklidnili a převzali taktovku hry. Ve 37. min. přišla hrubka českoskalické defenzivy a hosté šli do dvougólového trháku. Poté se hra vyrovnala, domácí se však k přímému ohrožení trutnovské branky nedostávali. Domácí tak hrozili především ze standardních situací a po jedné z nich byl blízko ke snížení v 70. min. Voráček, jenže ve vyložené šanci branku minul. Kýžené trefy se domácí dočkali zásluhou Beláka v 87. minutě, na vyrovnání jim ale už nezbyl čas.

Červený Kostelec - Lázně Bělohrad-Pecka 7:2 (4:0). Další parádní ofenzivní představení si připravili pro své diváky svěřenci trenéra Havlíčka. Domácí předváděli od úvodní minuty atraktivní hru, která je doprovází prakticky celý podzim a už ve 4. min. šli Kovalem do vedení 1:0. Ve 20. min. se gólově připomněl kanonýr Martin Vít, sedm minut po něm přidal třetí branku Vlček a kosteleckou ofenzivní smršť první půle uzavřel tři minuty před poločasem čtvrtou trefou opět Koval.

Vstup do druhé půle měli domácí vlažnější a dovolili hostům snížit na 4:1. Pak se ale opět naplno rozjel kostelecký kolotoč, ze kterého se musela hostům točit hlava. A byl to právě David Hlava, který přidal v 63. min. pátý kostelecký úspěch. Další gólový korálek navlékl na svou podzimní šňůru v 69. min. M. Vít (6:1). Pět minut před koncem dával Vejman na 7:1, aby hostující Rychecký v samém závěru kontroval na konečných 7:2.

Rychnov nad Kněžnou - Broumov 3:1 (2:1). Domácí začali lépe, ve 13. min. pláchli broumovské obraně a vedli 1:0. O pět minut později postupoval opět domácí hráč sám na Bohušku, tentokrát byl úspěšnější hostující gólman. Ve 25. min. napřáhl za velkým vápnem broumovský Kuru a domácímu brankáři míč propadl do sítě 1:1. O deset minut později se opět blýskl hostující brankář. Těsně před odchodem do kabin zahrávali domácí rohový kop, který nakonec skončil v broumovské síti 2:1.

Druhý poločas nepřinesl moc fotbalového umění. Přesto ještě jedna branka k vidění byla. V 51. min. domácí opět utekli zkoprnělé broumovské obraně a uzavřeli na konečných 3:1.

Jaroměř - Dvůr Králové B 1:1 (0:0). První ohrozila branku soupeře Jaroměř. V 9. min. vypálil Škoda, ale brankář Švejdar jeho ránu k tyči chytil. V 11. min. pálil po Škodově přihrávce Exnar ze slibné pozice nad. Vzápětí na druhé straně střílel z vápna Marks, Klofanda stačil jeho střelu vyrazit na břevno. Další Marksovu střelu vyrazil Klofanda po půl hodině hry. Ve 37. min. zacentroval zleva Michálek a Exnar hlavičkoval nad. Ve 44. min. vyrazil brankář Švejdar Svobodovu bombu z 25 metrů.

Brzy po změně stran mohli jít hosté do vedení. V 56. min. byl faulován ve vápně Jaroměře Vondrouš, Klofanda ale Mackovu penaltu vyrazil. Jaroměř se tlačila do útoku. Dvakrát nebezpečně vystřelil Ruprich. V 67. min. pálil Škoda vedle, stejně mířil o chvíli později i Horák. Při převaze domácích ale dali gól hosté. V 70. min. se po přihrávce zleva trefil zblízka nekrytý Hák 0:1. Jaroměř brzy vyrovnala. V 73. min. šel po kombinaci s Kučerou sám na branku Škoda, nejprve trefil brankáře, ale odražený míč už dopravil do sítě 1:1. V závěru utkání si Jaroměř vytvořila převahu, ale vítězný gól nedala.

I. A TŘÍDA

Police nad Metují - Dobruška 5:1 (1:0). První poločas byl v poli vyrovnaný. Hosté ale vsadili na nebezpečné brejky a domácí mohou jen děkovat brankáři Kučerovi, že v těchto fázích hry udržel čisté konto. Domácí v první půli zahodili jednu tutovku Schubertem, tu druhou už proměnili. Po standardní situaci rozehrané Klapkovským usměrnil míč do sítě Pavlů 1:0.

Ve druhé půli měli více ze hry domácí, připravili si dvě velice dobré šance, ale v koncovce selhali. O osudu utkání rozhodla poslední čtvrt hodina, kdy během tří minut padly tři branky. Nejprve Jandík po krásné akci Kalaše dával na 2:0, jenže vzápětí hosté po individuální akci snížili na 2:1. Ještě v téže minutě ale vrátil domácím dvougólový náskok opět Jandík 3:1. Dobruška následně otevřela hru a domácí trestali. Nejprve Klapkovský krásnou střelou přidal čtvrtý gól a ten pátý vstřelil Kalaš po samostatné akci 5:1.

Sestava Police nad Metují: Kučera - Šnábl, Pavlů, Hauschke, Kollert - Seidlman, Pataki (58. Kalaš), Čermák, Schubert (85. Hejnyš) Jandík, Klapkovský.

I. B TŘÍDA

Častolovice - Provodov 2:1 (2:1). Od první minuty se hosté do domácích zakousli, přehrávali ho, jenže v 15. min. domácí podnikli ojedinělý útok a rázem vedli 1:0. Provodov i po obdržené brance pokračoval v aktivní nátlakové hře, bohužel pro hosty ale přišel další blesk z čistého nebe a dvaceti minutách hry to bylo 0:2. Provodov ještě více zvýšil obrátky a zaslouženě ve 27. min. Kunešem snížil na 2:1. Do konce poločasu ještě hosté neproměnili pět vyložených šancí.

Od úvodní minuty druhého poločasu dostal Provodov soupeře pod neuvěřitelný tlak, ten se bránil všemi dostupnými prostředky, kouskoval a zdržoval hru, což mu nakonec k těsnému vítězství stačilo. Hosté totiž i přes další šance utkání zvrátit, ani vyrovnat nedokázali.

Sestava Provodova: Voborník - Kuneš, Výborný, Sýkora, Pfeiffer - Pařízek, Müller, Blažej, Vrabec - Eimer, Macek (65. Bensch).

Nové Město nad Metují - Kopidlno 4:2 (3:0). Utkání týmů z popředí tabulky se od začátku hrálo ve svižném tempu. Oběma mužstvům však chyběla přesná přihrávka, a tak prvních patnáct minut moc fotbalové krásy diváci neviděli. První vzrušení přišlo až v 18. min., když Růžička vybojoval míč ve středu hřiště, přesnou přihrávkou ho předložil Paďourovi, ale ten ve vyložené šanci dal vedle. Od této šance se taktovky ujali domácí a přitlačili hosty na jejich polovinu hřiště. Ve 26. min. se na hranici vápna uvolnil David, přihrál Paďourovi a ten poslal domácí do vedení 1:0. Novoměstský tlak pokračoval, ale nedařilo se zakončení. Ve 36. min. si však na dlouhý centr do vápna naběhl David, zpracoval míč na prsou a zvýšil na 2:0. Další atak domácích přišel ve 44. minutě. U postranní čáry se uvolnil Darebník, přihrál do vápna Paďourovi a ten přes dva bránící hráče dal třetí gól. Vzápětí měl ještě šanci ke skórování Darebník, ale obrana Kopidlna ho dokázala zablokovat. V nastaveném čase první půle předvedli domácí pěknou kombinaci, na jejím konci byl David, ale jeho střelu zastavilo břevno.

Druhý poločas začali s větší iniciativou hosté a Novoměstští se nemohli dostat do tempa. V 56. min. byl blízko dalšího gólu Srubjan, ale jeho střela z trestného kopu jen orazítkovala jen břevno. V 58. min. podnikli hosté středem hřiště rychlý protiútok a po vyhraném osobním souboji na hranici vápna snížil Poutník na 3:1. Další rychlý útok hostí v 63. min. zakončil Havelka ve druhý gól Kopidlna a zadělal tak na drama 3:2. Po této brance však hostům došly síly a iniciativu opět převzali domácí. Rozhodující gól však stále nepřicházel. Až v 82. min. si na trestný kop Davida naběhl Paďour a svým třetím gólem v utkání upravil na konečných 4:2.

Sestava Nového Města nad Metují: Šrámek - Vítek, Joneš (71. Lelek), Zákravský, Vávra - Darebník, Srubjan, Růžička, David - Starý (84. Hlávko), Paďour.

Police nad Metují B - Dobruška B odloženo. 

Zdeněk Mudroch
Michal Rojšl