Jedno z největší překvapení kola má na svědomí Česká Skalice, která jednoznačně vyhrála v Týništi. Souboj titánů v krajském přeboru mezi Trutnovem a Červeným Kostelcem skončil bez gólů.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Libčany – Jaroměř 4:0 (3:0). V 7. min. hostující Kučera špatně rozehrál míč, ten se dostal k vápnu a Jukl přesnou střelou překonal Klofandu – 1:0. Jaroměř po obdrženém gólu nerezignovala a získala mírnou převahu. Gólovou šanci si ale vytvořit nedokázala. Před koncem první půle přišla chvíle domácích. Ve 42. min. nebezpečně vystřelil Jelínek, ale mířil vedle. Další Jelínkova střela o minutu později už skončila v síti – 2:0. Ve 45. min. postupoval zleva na branku Jaroměře Libřický a přesnou střelou k tyči zvýšil vedení domácích – 3:0.
Po změně stran se Jaroměř snažila útočit, ale v 50. min. mohla inkasovat. Po závaru ve vápně ji zachránila tyč. V 57. min. mohla Jaroměř snížit. Po zmatku v libčanském vápně skončil odražený míč na břevně a poté mířil Holub vedle. V 66. min. Klofanda vyrazil Jelínkovu hlavičku po rohovém kopu, nekrytý Klouda však míč zblízka poslal do branky – 4:0. Jaroměř se ve zbytku utkání několikrát dostala k brance domácích, ale chyběla jí přesnější koncovka.

Broumov – Kratonohy 4:1 (1:1). Utkání začali lépe hosté, kteří v 8. min. přehráli domácí obranu a přihrávku před branku zužitkovali ve vedoucí gól – 0:1. O deset minut později se ale začínalo znovu, když Čihák dorážel do sítě střelu Kuru – 1:1. Ve 21. min. po trestném kopu Kotyzova hlavička olízla břevno. Ve 33. min. zahrával zleva trestný kop Čihák a hostující gólman s obtížemi vyrazil na roh.
V 52. min. Kuru doráží odražený míč a domácí jdou do vedení 2:1. O chvíli později se blýskl výborným zákrokem domácí brankář Drahorád. V 58. min. utekl obraně hostů Kotyza a zvyšoval už na 3:1. Tentýž hráč po hodině hry překopává zblízka branku. V 82. min. pálí z dálky Wilke a jeho přízemní střelu gólman vyráží na roh. Skóre utkání uzavírá v 90. min. z trestného kopu domácí Jaroš – 4:1.

Trutnov – Červený Kostelec 0:0. V prvním poločase se hrál spíše bojovný fotbal, kterému ale chyběly brankové příležitosti.
Po změně stran se projevila lepší trénovanost domácích, kteří Kostelec zatlačili na jeho polovinu. Vyloženou šanci si ale Trutnov vytvořil až v samém závěru. Ofsajdová past Kostelce v 89. min. sklapla naprázdno a na Macka se řítil osamocený domácí útočník. Zkušený kostelecký brankář ho však vychytal, a tak si hosté vezou cenný bod.

Týniště – Česká Skalice 0:4 (0:2). Na první branku se v Týništi čekalo jen do desáté minuty. V tu dobu hosté podnikli po pravé straně rychlý protiútok, Pejchal odcentroval před branku a Diviš doklepl do sítě – 0:1. Také druhý gól se zrodil po brejkové situaci a opět padl do domácí sítě. Ve 28. min. pláchl Sedláček a vybíhajícímu brankáři poslal míč podél nohou k tyči – 0:2.
Také ve třetím českoskalickém gólu měl prsty Sedláček, který v 62. min. krásnou ranou z dvaceti metrů zvyšoval už na 3:0. Na konečných 4:0 pro hosty z České Skalice dával Pejchal po přečíslení pravé strany.

I. A TŘÍDA

Kostelec nad Orlicí – Police nad Metují 3:1 (1:1). V prvním poločase byli hosté aktivnější, měli více brankových příležitostí, jenže do vedení šli po zaváhání obrany i brankáře Kláska domácí – 1:0. Polici se podařilo vyrovnat po pěkné kombinační akci Jandíkem, další dobré příležitosti Hauschkeho a Schuberta zůstaly nevyužity.
Po změně stran Poličtí nepokračovali v dobrém výkonu, dostali se pod velký tlak a domácí ovládali hru. V 72. min. opět po zaváhání obrany včetně brankáře šli Kostelečtí do vedení 2:1. Police následně hru otevřela a z brejku, následném faulu a proměněné penaltě inkasovala potřetí. V nastaveném čase měl možnost zápas zkorigovat Jandík, ale pokutový kop nedal.

I. B TŘÍDA

Bílá Třemešná – Nové Město nad Metují 2:2 (1:2). Do utkání vstoupili lépe hosté. Špatně zahranou „malou domů" vystihl Paďour, postupoval sám na brankáře, ale gól nedal. Po svižném začátku se hra trochu uklidnila. Ve 27. min. však pronikl do vápna Paďour, byl stažen domácím brankářem, který za tento zákrok uviděl červenou kartu. Nařízený pokutový kop T. Zákravský proměnil – 0:1. Převahu jednoho muže v poli dokázali hosté potrestat již ve 33. minutě. Střelu Srubjana náhradní brankář domácích neudržel a dobíhající Lichter přidal druhý gól – 0:2. Po této brance však hosté nepochopitelně přenechali iniciativu domácím. Ve 38. min. po trestném kopu domácí spálili tutovku. Další gólová šance domácích přišla ve 42. min., tu však hosté se štěstím odvrátili na roh. Po něm ale T. Kubelka snížil na 1:2.
Také začátek druhého poločasu hostům vyšel, jenže Paďour své šance v 55. min. i v 60. min. nedal. V 76. min. měl možnost rozhodnou utkání opět Paďour, ale další dvě gólové šance během jedné minuty neproměnil. V závěru se domácím po trestném kopu podařilo sporným gólem J. Kubelky vyrovnat na 2:2.
Sestava N. Města: Šrámek – Lichter, T. Zákravský, M. Zelený, Vávra – Joneš, Růžička, P. Zákravský, Srubjan (68. Vítek) – Starý (57. Koza), Paďour.

Předměřice – Police nad Metují B 3:2 (1:0). V první půli byl v Předměřicích k vidění vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách. Domácí po jedné z nich jdou do poločasového vedení 1:0.
Do druhé půle šli hosté se snahou vyrovnat. Situaci jim měl usnadnit i fakt, že od 70. min. hrají proti deseti, jenže to jim naopak uškodilo. Police ve snaze vyrovnat, otevřela hru a po rohu inkasovala podruhé – 2:0. O chvíli později navíc Předměřice přidávají třetí gól – 3:0. Jiskru naděje rozdmýchal snížením na 3:1 Kollert. Polický tlak sílil a třináct minut před koncem dává Tauc na kontaktních 3:2. Dvě minuty před koncem šel Kollert sám na brankáře, jenže trefil tyč a odražený míč v těžké pozici poslal vedle.

Provodov – Třebeš 2:1 (0:1). Proti lídrovi tabulky předváděli domácí od začátku nebojácný fotbal, obě mužstva hrála kombinačně. Do první šance se dostal Provodov v 10. min., avšak ji nevyužil. Poté se hra odvíjela mezi šestnáctkami. Ve 20. min. domácí podržel gólman Šplíchal. Ve zbytku první půle se domácí více tlačili před branku soupeře, ve 44. min. nedali tutovku a naopak soupeř využil podklouznutí provodovského stopera a dával na 0:1.
Tato branka ale domácí nesrazila a ve 48. min. po pěkné kombinační akci vyrovnával na 1:1 Vrabec. Domácí se poté dostali do euforie, přišly další šance, které ale pochytal fantastickými zákroky hostující brankář. V aktivní hře domácí pokračovali i dále a v 74. min. rozvlnil podruhé síť Müller – 2:1. Domácí stále nepolevovali a hostující brankář se měl co ohánět. Do konce utkání se ale už skóre neměnilo.
Sestava Provodova: Šplíchal – Bensch, Výborný, Sýkora, Pfeifer – Müller, Pařízek, Blažej, Vrabec – Eimer, Macek (65. Fric, 88. Simon). (mr, zm)