Na úvod je potřeba podotknout, že o tento turnaj neprojevila absolutně zájem mužstva z Náchodska. Paradoxně byl zastoupen okres Trutnov třemi mužstvy, rychnovský region zde měl dva zástupce a okres Náchod zastupovali pouze hráči RSCM Rozkoš A a B.

Nejlepší výkony po celou dobu předváděli hráči Jiskry Hořice. Ti o sobě na hřišti opravdu věděli a v brance je jistil talentovaný Jaroslav Tomášek. Hořice prohrály pouze jednou s celkově druhou Solnicí. Jinak všechny zápasy Jiskra vyhrála a dosáhla nejlepšího skóre 22:4.

Druhá skončila možná trošku překvapivě Solnice, která jako jediná neprohrála. Při tříbodovém systému za vítězství ale ztratila čtyři body za remízy 1:1 s domácím áčkem a Bílou Třemešnou.

Třetí příčku obsadili fotbalisté RSCM Rozkoš A. Ti i bez několika opor předváděli velmi dobrou kopanou. Střelecky je táhl autor sedmi branek Lukáš Rudolf. Neztratili se ani ostatní. Škoda remízy s Novou Pakou 1:1, kdy soupeř vyrovnal z rozehrávky po chybě strážce domácí svatyně Oldy Křížka. Přesto je 18 bodů a skóre 20:9 příslibem do budoucna.

Čtvrté místo ukořistilo asi největší překvapení turnaje. Hráči FC České Meziříčí se totiž postupně rozehráli k velmi dobrým výkonům. Prohráli jen s Rozkoší A 1:3, s vítěznými Hořicemi 0:2 a se Solnicí 1:3. Ostatní týmy dokázalo Meziříčí porazit a proto skončily v tabulce za ní.

Pátá byla Nová Paka. Zřejmě nejvzdálenější účastník turnaje dával poměrně málo branek. Útočící hráči se trefili pouze v osmi případech. V obranné části se Pace dařilo lépe, inkasovala rovněž pouze osmkrát.

Šestou příčku vybojoval tým devíti kluků a dvou děvčat ze Dvora Králové. Nejpočetnější výprava turnaje doplatila na nevyrovnané výkony. Dokázala potrápit Rozkoš A i Hořice, když snižovala v samotném závěru. Překvapením pak byla pouze remíza 2:2 s okresním rivalem z Bílé Třemešné.

Právě „černobílý" mančaft Sokola Bílá Třemešná skončil sedmý se ziskem osmi bodů. Porazil Rozkoš B 1:0 a Pilníkov 5:0. Osmý byl Spartak Pilníkov, který porazil pouze pořádající béčko. To skončilo deváté. Ostuda to ale nebyla, protože to byl nejmladší tým na turnaji. V brance čaroval nejlepší brankář Michal Tipelt.

Nejlepším střelcem Českoskalického poháru se stal Ondřej Vítek ze Dvora Králové. První polovinu poháru odsoudcoval rozhodčí Jakub Vítek. Protože se druhý delegovaný rozhodčí nakonec nemohl dostavit, zbytek zápasů odpískali trenéři některých mužstev. Poděkování si tak zaslouží trenéři RSCM Rozkoš Jan Hátaš a Radek Rýdl. Dále tři zápasy s přehledem odpískal Martin Kazda ze Dvora Králové a dvě utkání zbyla na Radka Kosa ze Solnice. (jah)