KRAJSKÝ PŘEBOR

Kratonohy - Police nad Metují 1:1 (0:0). V první půli byl k vidění vcelku pohledný fotbal, hosté si v úvodní pětačtyřicetiminutovce vytvořili dvě šance, Klapkovský ale mířil do břevna a Valtera sám před brankou nastřelil gólmana. Ve druhé půli domácí přidali, soupeře zmáčkli, jenže udeřila Police. V 65. min. se z vápna trefil sváteční střelec Pášma. Domácí prahli po vyrovnání, přidali a v 82. min. vyrovnali. V závěru dokonce sahali po třech bodech, proti byl ale polický gólman Kučera.

Česká Skalice - Jičín 1:5 (0:1). Domácí nezačali špatně, po čtvrt hodině hry hlavičku směřující do jičínské branky odvraceli hosté z brankové čáry. První poločas byl vyrovnaný do 44. min., kdy po chybě v obraně šel útočník Jičína na brankáře Čejchana. Ten ho fauloval, byl vyloučen a hosté šli z penalty do vedení 1:0.

Domácí mohli srovnat v úvodu druhé půle, jenže svou gólovou příležitost promarnili. S přibývajícím časem se stále více začala projevovat převaha hostů, kteří to dokázali vyjádřit i brankově. Čestný úspěch domácích dal až za rozhodnutého stavu Diviš.

Broumov - Rychnov nad Kněžnou 2:1 (1:0). Domácí začali zhurta, ale dělovka Haraseviče šla ve 3. minutě těsně vedle. Hosté na sebe upozornili ve 27. min., kdy po trestném kopu a následné hlavičce orazítkovali spojnici tyčí. Na první branku se tak čekalo až do 34. min., kdy se po pěkné kombinační akci a centru z pravé strany prosadil hlavou Čihák 1:0. Tečovaný trestný kop Haraseviče pět minut před pauzou krotil gólman hostí až na brankové čáře.

Vedení drželi domácí až do 62. min., kdy se hosté prosadili parádní ranou z pravé strany velkého vápna - 1:1. Nerozhodný stav ale vydržel jen deset minut. Po rohu a následné skrumáži dával na konečných 2:1 Gajdoš.


I. A TŘÍDA

Roudnice - Červený Kostelec 0:1 (0:1). Hosté měli v první půli herní převahu, ze tří vyložených šancí se prosadili pouze jednou a to po parádní individuální akcí Martina Víta. Hned po změně stran se musel několikrát vyznamenat brankář Macek, s přibývajícím časem se opět dostávali do šancí i hosté, kteří své vítězství mohli v samém závěru pečetit druhou brankou. Střele Čápa se ale postavila do cesty tyč.

Sestava Č. Kostelce: Macek - Bárta, Škoda, Havlíček, Janko - Kovačík (86. Hála), O, Vít, L. Hlava (90. Trudič), D. Hlava - M. Vít (75. Scholz), Čáp (60. Hypius).

Jaroměř - Ohnišov 4:0 (2:0). Po opatrném začátku se začala prosazovat Jaroměř. Ve 13. min. zatáhl míč po pravé straně Holub a přihrál před branku. Kučerovu střelu z jedné zastavila tyč. Ve 40. min. zahrál Ruprich roh a Horákovu hlavičku usměrnil Michálek hlavou do sítě. Ve 42. min. poslal Ruprich míč do vápna Kučerovi, ten obešel brankáře a přidal druhý gól Jaroměře.

Ve 48. min. přihrál Michálek do vápna Škodovi, toho ve vyložené pozici fauloval David a byl vyloučen. Škoda sám penaltu proměnil. V 57. min. hlavičkoval Kučera po rohu nad. V 61. min. zatáhl míč Michálek, přihrál za obranu Kučerovi, a ten umístil míč do ohnišovské branky. Hosté v deseti neměli sílu na útočení. V 87. min po kombinaci Škody a Kučery se dostal před brankáře Vít, ale nedal.

Sestava Jaroměře: Klofanda - Hrobský, Svoboda (67. Rejchrt), Brožek, Jak. Horák - Böhm (46. Aleš Holeček), Holub (75. Jirka), Michálek, Ruprich (53. Vít) - Škoda, Kučera.

 

I. B TŘÍDA

Nové Město nad Metují - Provodov 5:0 (3:0). Po nervózním úvodu se domácí nastěhovali na polovinu Provodova, ten se ale úspěšně bránil a nepouštěl domácí do šancí. Až ve 20. min. se individuálně prosadil Starý, přihrál na vápno Valáškovi a ten dal vedoucí gól domácích. Tlak Nového Města se ještě zvýšil a přicházely i gólové šance. Ve 31. min. akci Paďoura v pokutovém území zastavili hosté nedovoleným zákrokem a penaltu Lelek bezpečně proměnil - 2:0. Ve 43. min. přišel dlouhý nákop Zeleného za obranu Provodova, na který si naběhl Paďour a z úhlu překonal Šplíchala - 3:0.

Úvod druhého poločasu patřil hostům, kteří v 52. min. vyslali první střelu na novoměstskou branku. To ale bylo z jejich strany vše. V 54. min. unikl obraně Provodova Zelený a jeho přihrávku proměnil Koza ve čtvrtý gól. V 65. min. přišel bleskový útok domácích, T. Zákravský předložil míč Kozovi a jeho nekompromisní střela pak znamenala pátý gól v síti Provodova.

Sestavy N. Město: Maur - Mervart, Lichter, P. Zákravský, Zelený - Darebník (46. Koza), Joneš (46. T. Zákravský), Valášek, Lelek (70. Lanta) - Paďour, Starý (58. Bauerfeind). Provodov: Šplíchal - Výborný (46. Kováč), Šrajbr (46. Fric), Malý, Bek (62.Samko) Dudek (62. Ptáček), Chytrý, Bensch, Pařízek - Mityska, Müller.

Babí - Častolovice 0:0. Domácí měli po celé utkání mírnou převahu, v první půli promarnil dvě dobré šance Voborník, jednu pak Martinec. Hosté, kteří si přijeli pro bod, si nakonec mohli odvést tři. V 88. min. ale nepokrytý hráč přestřelil domácí branku.

Sestava Babí: Jan Balek - Braha, Fidler, Ducháč, Novotný - Svoboda, Perger (70. Umlauf), V. Balek, Schrötter - Martinec, Voborník (55. Kozák). (mr, mich, zm)