So, 17.00: FK Náchod– Deštné (13. místo, 24 bodů) – RMSK Cidlina Nový Bydžov (4. místo, 34 bodů).

Náchodští fotbalisté budou mít zítra rozhodně co napravovat, před týdnem totiž prohráli ještě milosrdně ve Dvoře Králové jen 0:2. „Ve Dvoře jsme zaslouženě prohráli po nejhorším výkonu jara,“ přiznal náchodský trenér Karel Havlíček, který půjde do zítřejšího utkání se svými svěřenci s jasným cílem. „Musíme zvítězit, nám současná divizní tabulka ani nic jiného nevelí,“ má jasno trenér.

To, že tento úkol nebude tak jednoduchý, Havlíček moc dobře ví. „Soupeř má výborně secvičené standardní situace, kterými je také známý, takže ty musíme co nejvíce minimalizovat,“ vidí jeden z možných klíčů k úspěchu trenér. Na druhou stranu se ale ani Náchod nemusí za své standardní situace stydět, takže zítra mohou rozhodovat právě ony.

Dobrou zprávou nejen pro trenéra, ale i pro náchodské příznivce je fakt, že k utkání by už měl nastoupit Jandík. „Mára naštěstí dostal za vyloučení s Živanicemi stop pouze na jeden zápas, takže proti Novému Bydžovu už by měl nastoupit. Je to pro nás hodně důležité, protože jeho absence byla ve Dvoře více než zřejmá,“ je si vědom výborné jarní formy svého útočníka Havlíček. Chybět naopak určitě bude Tomáš Petr, který si při tréninku přivodil nepříjemné zranění. „Tomáš si přetrhl vazy v kotníku, takže s ním určitě počítat nemůžeme,“ uzavřel náchodský trenér.