Fotbalisté Jaroměře mají premiérové divizní body.

Ty získali v nedělním domácím utkání s pražskou Admirou, s níž v normální hrací době remizovali 1:1, v následných penaltách ale uspěli a do tabulky si připsali první dva divizní bodíky.

Jaroměř – Admira Praha 1:1 (1:0), na penalty 4:2

Začátek zápasu byl oboustranně opatrný bez větších šancí. První větší šanci měli domácí v 19. minutě. Bano přihrál do běhu Škodovi, a ten špičkou střílel těsně vedle domácí branky. Ve 23. min. zahrozili hosté, když Majerova hlavička po rohovém kopu lízla břevno domácí branky. Ve 36. min. přišla krásná akce domácích, když putoval míč po ose Bano – Čenovský – Exnar. Posledně jmenovaného však vychytal hostující brankář. O dvě minuty později měla Jaroměř další gólovku. Bano přihrál do strany Exnarovi, ten posunul na Škodu, který přehazoval hostující gólmana, ale neúspěšně. Udeřilo však těsně před odchodem do šaten. Ve 44. min. přihrál Bano na Exnara, ten opět posunul na Škodu a jeho rána skončila v síti – 1:0.

Druhý poločas začala Jaroměř špatně a vyklidila střed pole. Ve 49. min. se prodral do vápna Jaroměře hostující Zahálka, ale Ondráček byl na místě. V 58. min. ale už udeřilo. Centr z pravé strany usměrnil chytře za Ondráčka hlavou hostující Vosický – 1:1. V 74. min. zahrávali hosté trestný kop, hostující Vosický ho však nasměroval naštěstí pro domácí pouze do tyče Ondráčkovy branky. Deset minut před koncem podnikli hosté nebezpečný brejk, ale domácí obrana se s vypětím všech sil ubránila. Vzápětí postupoval na branku hostů domácí kapitán Holub, ale jeho střela byla zblokována a šla jen těsně vedle branky. V 88. min. zahrál hostující brankář rukou za vápnem a následovala červená karta. K trestnému kopu z hranice vápna se postavil Kilevník, ale trefil pouze zeď. Jaroměř, i přes enormní závěrečný tlak, vítězný gól nevstřelila a šlo se tak do penalt. Ty zvládli lépe domácí, když nedali pouze jednu. Hodně jim k tomuto vítězství pomohl i gólman Ondráček, který hned dvě penalty kryl.

Jaroměř odehrála velmi dobrý první poločas, kdy měla i další šance na vstřelení gólu, ale bohužel je nevyužila. Hosté ve druhém poločase přidali a zaslouženě vyrovnali. V závěru zápasu chtěla obě mužstva přidat vítězný gól, ale to se ani jednomu z nich nepovedlo. V penaltové loterii pak přálo štěstí domácím a připsali si tak historický první divizní dva body.

I přes zisk dvou bodů zůstává v tabulce Divize C Jaroměř stále na poslední příčce, bodově se však dotáhla na Dvůr Králové.

(jl, mr)