Nejdůležitějším zápasem bylo pro ně domácí utkání s Dynínem, které i s trochou štěstí zázračně otočili a definitivu si zajistili poměrně překvapivou výhrou nad vedoucím týmem ligy, Holubicemi.

ZBEČNÍK – DYNÍN 6:4
Domácím pro toto utkání chyběl pro zranění klíčový hráč Řehák. Prvním zlomovým momentem byl zápas druhých dvojic, který Zbečník smolně ztratil ve druhém i třetím setu za devítek, díky čemuž Dynín srovnal. Potom Zbečník zcela vyhořel v obou trojicích a ztratil i dobře rozehranou vloženou dvojici. Za stavu 1:4 na utkání by asi na domácí vsadil jen pořádný snílek. Kábrt však tradičně podržel v singlu, následně domácí doslova vydřeli obě odvetné trojice a velký obrat dokonali v závěrečných dvojicích. Nejprve Valášek s Vlachem přehráli Semráda s Tomanem a poté Hartman s Kábrtem ve třech setech udolali Kozla s Burianem.

„Je to jedna z nejhezčích výher v pro nás mimořádně důležitém utkání. Doslova jsme vstali z mrtvých, když jsme se vyhrabali z totálního zmaru a bídy a udělali tak velký krok k záchraně soutěže. V případě porážky bychom se totiž ještě pořádně namočili. Měli jsme i potřebné štěstí, protože bojovný soupeř hrál velmi dobře. Citelně nám scházel zraněný Řehák, a to především ve trojicích. Ve druhé půlce utkání jsme ale zahráli srdcem, za což našemu týmu děkuji, i když to byly pořádné nervy," říkal vedoucí zbečnického týmu i člen družstva Lukáš Vlach.

MODŘICE – ZBEČNÍK 6:1
Jen v šesti hráčích a bez několika opor nemohli hosté ze Zbečníka pomýšlet na lepší výsledek, bohužel zdravotní problém trápil i Lukáše Kábrta. „Jsem tak rád, že to alespoň nebylo s kanárem. Drželi jsme krok pouze v obou úvodních dvojicích, poté už se hrálo na jednu branku pro domácí tým. Lepší výkon jsem očekával ve vložené dvojici. Těšíme se na Holubice a chtěli bychom aktuálně vedoucí celek soutěže v domácím prostředí minimálně potrápit," vzhlížel už k dalšímu kolu Lukáš Vlach.

ZBEČNÍK – HOLUBICE 6:3
Soupeř přijel oslaben o dva důležité hráče, naopak domácí byli po delší době znovu kompletní, čehož využili a lídra soutěže se jim povedlo zdolat.

V poslední dvojici neunesla největší soupeřova opora, ex-mistr světa Bubniak, nepříznivý průběh rozhodující sady a za nesportovní chování inkasoval po zásluze žlutou kartu.

„Jsem samozřejmě moc rád, že jsme vyhráli a již tak s předstihem zajistili Zbečníku ligovou příslušnost pro příští sezonu. Je to velká úleva i proto, že naše výkony i zdravotní stav hráčů letos nebyly vždy ideální. Pochválil bych tentokrát naši vloženou dvojici Prouza – Hartman, která získala po výborném výkonu asi rozhodující bod utkání. Velmi pohledný pro diváky byl singl, kde Kábrt podlehl Bubniakovi až po třísetové bitvě. Valášek pak drží ve dvojicích v sezoně málo vídanou 100% úspěšnost s bilancí 11:0. Tentokrát se nám dařilo lépe zvládat důležité koncovky. Čtvrtou příčku bychom chtěli udržet i ve zbytku sezony," věří vedoucí zbečnického týmu Lukáš Vlach.
V letošním posledním domácím utkání přivítají nohejbalisté Zbečníka příští neděli rezervu Vsetína, která je v čele soutěže a bojuje o postup do 1. ligy. „Věřím, že nám přijdou diváci zafandit a rozloučit se s letošní mužskou ligovou sezonou," zve příznivce nohejbalu Lukáš Vlach.

Tabulka 2. ligy po 11 kolech
1. Vsetín B 11 7 4 0  62:29 18
2. Modřice B 11 8 2 1  62:32 18
3. Holubice 11 8 1 2  58:40 17
4. Zbečník 11 6 0 5  45:48 12
5. Dynín 11 4 1 6  48:51 9
6. Bělá 11 4 0 7  40:51 8
7. Benešov B 11 3 0 8  36:59 6
8. Dalečín 11 0 0 11  25:66 0