KRAJSKÝ PŘEBOR

Nový HK – Náchod–Deštné B 1:0 (1:0). Náchodskou rezervu srážejí v posledních zápasech vlastní chyby a bohužel se jí to nevyhnulo ani na Novém Hradci. Jediná branka zápasu padla ve 39. min., když po odkopu domácího gólmana prohráli Náchodští hlavičkový souboj na půlce a po sólu dal Militký jedinou branku utkání. Ve druhém poločase se na obou stranách třásla branková konstrukce, skóre se ale už nezměnilo.

Česká Skalice – Doudleby n. Orl. 4:1 (1:1). Poprvé se skóre měnilo už v 8. min., když se po hlavičce Židíka odražený míč dostal k Huňákovi a jeho střela zapadla k tyči branky Doudleb – 1:0. O deset minut později skalická obrana pozapomněla na hráče Doudleb a ten osamocen ve vápně hlavou srovnal – 1:1. Ve 37. min. se již domácí radovali z druhého gólu, avšak předtím bylo máváno postavení mimo hru.

Druhý poločas se odehrával téměř bez šancí a míč se většinou pohyboval od jednoho vápna k druhému. Utkání už spělo k remíze, když v 84. min. střela Kořínka ze střední vzdálenosti skončila u tyče hostující branky – 2:1. O dvě minuty později byl před vápnem faulován Pejchal a Huňák z trestného kopu zvýšil svou druhou brankou v zápase na 3:1. V poslední minutě po individuální akci na konečných 4:1 upravil se štěstím hlavou Horák.

Rychnov nad Kněžnou – Broumov 3:4 (2:1). Lépe začali hosté, již v 5. min. se nejlépe ve skrumáži před domácí brankou orientoval broumovský Šolc a dal první gól utkání, ale i svůj první v barvách Broumova. To ještě netušil, že se nakonec stane hrdinou zápasu. Rychnovská odpověď ale byla blesková a o minutu později už to bylo 1:1. Ve 35. min. házeli domácí dlouhý aut, míč směřoval až do branky, na brankové čáře ho chtěl odkopnout hostující Kuchta, ale jeho snaha nasměřovala míč jen pod břevno vlastní svatyně – 2:1. Hosté měli v první půli ještě šanci ve 44. min., kdy po rohu hlavičkoval Hanzlík těsně nad.

Deset minut po změně stran měl tentýž hráč další vyloženou šanci, jenže zblízka opět přestřelil. Navíc hned z protiútoku domácí zvýšili na 3:1. Po hodině hry se postavil k trestnému kopu broumovský Šimon a parádní střelou přes zeď, na níž si gólman lehce sáhl, upravil na 3:2. V 67. min. centroval od postranní čáry Panny, míč se dostal v pokutovém území k Šolcovi, jenž vyrovnal na 3:3. Domácí chtěli výsledek ještě zvrátit ve svůj prospěch a v 80. min. po trestném kopu a následné skrumáži trefili tyč. O chvíli později navíc hostující Hušek po druhé žluté kartě oslabil svůj tým. Pykat za to mohl Broumov vzápětí, ale Dvořáček v brance hostí se proti opakovaným střelám vyznamenal. Když už se už zdálo, že se obě mužstva rozejdou smírně, ostřelovali Broumovští v nastaveném čase domácí branku, poslední ránu gólman Rychnova neudržel a Šolc svou třetí přesnou trefou upravil na konečných 3:4.

I. A TŘÍDA

Dvůr Králové B – Červený Kostelec 1:0 (0:0). Červenokostelečtí fotbalisté nedokázali navázat na stoupající formu z posledních utkání a ze Dvora Králové se vracejí s prázdnou. Svěřence trenéra Holbíka znovu zradila koncovka, když nedokázali využít ani ty nejvyloženější šance.

Sestava Červeného Kostelce: Macek – Bárta, Havlíček (64. Kovačík), Liška, J. Škoda – Janko (80. P. Škoda), Vlček, Kulda (85. Hála), Šimon - Zelený, Vít.

I. B TŘÍDA

Vamberk – Nové Město nad Metují 1:0 (0:0). Od začátku převzali iniciativu domácí, ale jejich zakončení chyběla ve většině případů přesnost. Po několika vyložených šancích Vamberku se Novoměstští dostali ke slovu až v závěru poločasu, když střelu Lelka ve 41. min. srazila domácí obrana na roh. V mírném tlaku ve zbývajících minutách poločasu hosté trochu zlobili, ale branku domácích prakticky neohrozili.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, kteří se začali více tlačit do útoku. Výsledkem byly střelecké pokusy J. Víta a V. Lelka, ty však skončily v rukách domácího brankáře. V 63. min. nádherná střela domácích z pětatřiceti metrů skončila na spojnici břevna a tyče, míč se pak odrazil těsně před brankovou čáru. V 69. min. napřáhl z velké dálky J. Dostál a domácí vedli 1:0. Ve zbývajících dvaceti minutách byla sice znát snaha hostů o vyrovnání, ale domácí chytrou a pozornou obranou hráče Nového Města k vážnějšímu ohrožení své branky nepustili a vítězství uhájili.

Sestava N. Města: Maur – Morávek, P. Valášek, P. Zákravský, R. Novák – Exner, Lelek, Vít, Srubjan (22. A. Valášek) – T. Zákravský, Krejčí (75. M. Novák).

(vv, mr, zm)