TJ ČERVENÝ KOSTELEC
(7. místo, 36 bodů)

Červený Kostelec – Jako na houpačce si museli v letošním ročníku I. A třídy připadat fotbalisté i příznivci Červeného Kostelce. Ten pravidelně střídal výborná představení s bezkrevnými výkony, což tým posouvalo jednou do klidných vod tabulky a podruhé je tlačily do nepříjemné blízkosti sestupových příček. „V průběhu jarní části to chvíli vypadalo, že bychom mohli pomýšlet na baráž, ale nakonec se ukázalo, že ztráta po podzimu byla velká,“ ohlíží se za působením červenokosteleckého týmu v jarní části sezony trenér PAVEL HOLBÍK.

Nakonec střed tabulky, vládne tedy v Kostelci spokojenost nebo jste čekali více?
Na začátku jara byl náš cíl jednoznačný – záchrana. V průběhu jarní části to chvíli vypadalo, že bychom mohli pomýšlet na baráž, ale nakonec se ukázalo, že ztráta po podzimu byla velká. Jinak s konečným umístěním jsme určitě spokojeni.

Kostelec celou sezonu trápily hodně nevyrovnané výsledky, v čem byl tedy v tomto směru největší problém?
Problém byl v tom, že za nás nastupovali dorostenci, kteří hráli víkendové dvojzápasy a potom v tom, že hráči základního kádru často absentovali z důvodů pracovních, školních, ale což je horší, i dovolenkových.

V Kostelci se tradičně na fotbal chodí, bylo pro vás domácí prostředí výhodou nebo to spíše hráčům svazovalo nohy?
Je zvykem, že pro každého je domácí stadion výhodou. U nás to bylo jak – kdy… Odehráli jsme zápasy, o kterých se to dalo určitě říct, ale na druhou stranu jsme doma hráli zápasy, které byly trochu v křeči. Když víte, že máte domácí stadión, na kterém neprohráváte, je to určitě obrovská výhoda pro každé družstvo.

Starší dorostenci hráli až do posledních kol o postup do Divize, plánujete tedy do nové sezony omlazení kádru?
Určitě počítáme se čtyřmi až pěti hráči, kteří by měli doplnit „A“ tým. Ostatně na jaře už tito hráči za nás nastupovali.

Kdy začíná Kostelci letní příprava?
Je potřeba nechat hráče trochu odpočinout, a to hlavně po psychické stránce. Start letní přípravy nebyl zatím stanoven.