So, 17.00: FK Náchod– Deštné (11. místo, 37 bodů) – AFK Chrudim (2. místo – 48 bodů)

Ani do předposledního utkání sezony nepůjde divizní tým Náchoda v kompletním složení. „Marodka zůstává, poprvé trénoval Škoda, takže ten by mohl nastoupit stejně jako Rompotl, který ale už odehrál i minulé utkání s Pěnčínem,“ přináší trochu pozitivní zprávy domácí trenér Havlíček. Ten se naopak bude muset obejít bez Beláka, který byl před týdnem vyloučen, otazník startu pak také visí nad Vítem, jehož limituje pracovní zaneprázdnění.

Náchodský trenér moc dobře ví, že utkání s Chrudimí nebude procházka růžovým sadem. „Je to hrozně těžký soupeř, který navíc může hrát uvolněně. Chrudim má silný kádr, myslím, že minulý rok skončili třetí, nyní jsou druzí, takže zlepšení u tohoto týmu je zřejmé,“ dodává Havlíček. Trenér si je vědom, že se nesmí až tak ohlížet na soupeře. „My si v našem postavení určitě nemůžeme zahrávat, myslím si, že vítězství by nás na 99,9 procenta zachránilo. Více mě ale mrzí ztracený bod z minulého utkání, který by nám s dalším zachraňujícím se týmem stačil,“ vrací se Havlíček k nešťastné prohře 0:1 v nastavení s Pěnčínem.

Domácí lodivod je naopak přesvědčen, že bod s Chrudimí k záchraně stačit nebude, do určitě míry bude také záležet na výsledcích ostatních o záchranu bojujících týmů. „Mám strach z toho, abychom nedopadli jako Opava ve druhé lize. Celé jaro mohla být relativně v klidu a nakonec ji byla osudná minitabulka čtyř mužstev, což se může stát i v Divizi,“ obává se Havlíček. Zde podle jeho slov rozhodují body ze vzájemných zápasů. „Když by na toto došlo, tak my bychom mohli jít do vzájemných zápasů jen s Převýšovem a Turnovem,“ nastínil možný černý scénář trenér.

Jeho svěřencům ale velí povinnost vyhrát a věřit příznivému osudu dalších zápasů. „Turnov hraje ve Dvoře a protože ani Dvůr ještě nemá jistotu, věřím, že zabere a trochu nám pomůže,“ uzavřel trenér Havlíček.