1) Jak jste spokojen s umístěním mužstva po podzimní části?
2) V čem spatřujete hlavní příčinu toho, že je vaše mužstvo tam, kde je?
3) Když byste měl vybrat jedno utkání, které se vašim svěřencům povedlo, které by to bylo proč?
4) Máte už představu o tom, kdy zahájíte zimní přípravu a jaký model zvolíte?

KRAJSKÝ PŘEBOR:

SLOVAN BROUMOV
(5. místo – 26 bodů)
Martin Bičiště, předseda oddílu
1) Já si myslím, že podzimní část dopadla vcelku dobře. Sice jsme měli pomalejší rozjezd, ale závěr se nám vydařil a řekl bych, že můžeme být spokojeni.
2) Určitě to bylo zapříčiněno tím, že zkraje sezony se kádr teprve sehrával, všechno si sedalo, což se ukázalo v dalším průběhu soutěže, kdy jsme tabulkově stoupali vzhůru.
3) Rozhodně jedno z nejlepších utkání byl domácí zápas s hradeckou Olympií, kde byly vidět všechny znaky moderního fotbalu. Samozřejmě to bylo zapříčiněno i tím, že k nám Olympia, na rozdíl od většiny dalších soupeřů, přijela hrát aktivní fotbal.
4) Hráči se pořád udržují, jednou týdně si jdou zatrénovat, trochu pauzu budou mít mezi svátky a se zimní přípravou by se mělo začít kolem 7. ledna. Ta pak plynule přejde do kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje, který pořádají Trutnov s Náchodem na umělých trávnících.

FK NÁCHOD B
(11. místo – 17 bodů)
Pavel Holbík, trenér
1) Naše postavení v tabulce je nejlepší za poslední roky. Škoda unáhleného zrušení posledního krajského kola. Závěr sezony se nám výsledkově povedl a věřili jsme si na zisk ještě tří bodů. Musím ale podotknout, že i přes zisk sedmnácti bodů a 11. místo je to pořád jen čtyři body od sestupových pozic.
2) Dle mého názoru jsme reálně zvážili naše možnosti a sílu družstva a plně se koncentrovali na pro nás důležité zápasy se soupeři, které jsou v sestupových pásmech a ty dokázali zvládnout.
3) Asi to bylo naše domácí utkání s Broumovem. Dokázali jsme v derby porazit silný Broumov a to bez výrazného posílení hráči z „A“ týmu.
4) Po dohodě s trenérem „A“ týmu příprava začíná 17. ledna 2010 a bude společná pro oba týmy.

SPARTAK POLICE NAD METUJÍ A
(13, místo – 14 bodů)
Jan Jebavý, trenér
1) Vhledem k tomu, že jsme měli problém na postu brankáře, tak nám určitě chybí devět bodů, proto s umístěním nemohu být spokojen. Rovněž tak vidím příčinu v tom, že kanonýr Hašek v posledních pěti utkáních vyšel střelecky naprázdno a tyto branky nám tudíž chyběly.
2) Hlavní příčinu spatřují v tom, že chyběla herní kázeň, špatná fyzická příprava a rovněž tak proměňování vypracovaných gólových příležitostí.
3) Rozhodně bych vybral derby s Broumovem, ve kterém jsme dvakrát prohrávali, ale před fantastickou kulisou 800 diváků si hráči sáhli až na dno sil a výsledek zaslouženě otočili.
4) Zimní přípravu zahájíme 13. ledna, a to v hale v Teplicích nad Metují, kam budeme dojíždět každou středu v týdnu až do konce února. Přidáme k tomu účast v zimním turnaji, který pořádá FK Trutnov společně s Náchodem a kde se představí dvě mužstva z Polska, dva divizní týmy a dále mužstva z krajských přeborů. Od půlky února pak přidáme tréninkovou jednotku v terénu a před zahájením mistrovské soutěže bychom měli absolvovat krátké soustředění v Hustopečích na Moravě.
JISKRA ČESKÁ SKALICE
(15. místo – 13 bodů)
Jan Vojnar, bývalý trenér
1) Jednoznačně nespokojen.
2) Je to tím, že mužstvo mělo špatný přístup jak k tréninkům, tak k zápasům.
3) Myslím si, že utkání s hradeckou Olympií. Kluci ten zápas odehráli přesně tak, jak bych si představoval, tedy s nasazením a plnou koncentrací po celých devadesát minut.
4) To už není otázka na mě, to už je na novém trenérovi, který tým převezme po mně.

I. A TŘÍDA:

JISKRA JAROMĚŘ
(9. místo – 17 bodů)
Jiří Lebedinský, trenér
1) S umístěním ani se ziskem bodů určitě spokojen nejsem, neboť cíl byl pohybovat se do 5. místa po podzimní části sezony, a to jsme nesplnili.
2) Největší příčina toho, že se pohybujeme tam, kde se pohybujeme, je naše obrovská bolest, a tou je neproměňování jednoznačných gólových šancí, v našem případě nejčastěji samostatných nájezdů. Kdybychom proměnili alespoň polovinu šancí, které jsme měli, měli bychom o deset bodů více než teď. V tomto ohledu nám určitě znatelně chyběl dlouhodobě nemocný střelec Martin Škoda.
3) Jednoznačně nejvíc se nám povedlo utkání v Hořicích, kdy jsme hráli od 30. minuty bez vyloučeného hráče a i v deseti jsme domácí přehrávali. Pomyslnou třešinkou na dortu byl úplný závěr zápasu, kdy jsme ještě v 83. minutě prohrávali 0:2, abychom nakonec vyhráli 3:2! To byl určitě zatím nejemotivnější a nejlepší zápas, jaký jsme na podzim sehráli a myslím si, že kvůli takovýmto zápasům všichni fotbal děláme.
4) Přípravu zahájíme v pátek 8. ledna a trénovat budeme třikrát týdně. Jsme přihlášení na Krkonošskou zimní ligu a k tomu sehrajeme další přípravná utkání s kvalitními týmy na umělých trávnících v kraji. Hráči absolvují jako doplněk přípravy i řadu halových turnajů. Celá zimní příprava bude samozřejmě zaměřena daleko více než letní na nabírání fyzické kondice.

TJ ČERVENÝ KOSTELEC
(11. místo – 14 bodů)
Karel Havlíček, trenér
1) Samozřejmě zde vládne nespokojenost.
2) Hlavní je, aby si v klubu nastavili jasně a transparentně priority. Dorost je zde za poslední roky asi nejlepší, který zde kdy byl, v krajském přeboru hraje výborně, ale paradoxně na to doplácí áčko. Někteří hráči dorostu dosahují kvalit A-třídy, jenže za nás moc hrát nechodili. Ze začátku soutěže byli k dispozici a jak tréninkový proces, tak i výsledky byly na solidní úrovni, pak ale bohužel přestali chodit, někteří odjeli do škol a nemohli kvalitně trénovat, což se pochopitelně odrazilo i ve výsledcích áčka.
3) Dobruška, Jaroměř a ještě Kostelec nad Orlicí. U nás v Kostelci je specifické to, že mi připadá, jako by se venkovní zápasy jely jen odehrát. Za podzim jsme z venku přivezli pouze bod za remízu v Chlumci. Chybí nám koncový hráč, s jehož příchodem by se určitě herní projev celého týmu rapidně zvedl.
4) Příprava bude v domácích podmínkách, v hale a venku.

I. B TŘÍDA:


MFK NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ A
(10. místo – 16 bodů)
Jan Jánský, trenér:
1) Nejsem spokojen. Mysleli jsme si, že to bude lepší.
2) Byly zápasy, třeba se Slavií Hradec, kdy jsme odvedli perfektní výkon, naopak tam ale byly i zápasy, ve kterých jsme totálně vybouchli.
3) Stoprocentně Slavia Hradec, protože tam jen tím, že jsme neproměnili další tři vyložené šance, jsme se připravili o tři body. Soupeře jsme do ničeho nepustili, sice jsme dostali gól po rohu na 1:1, ale pak jsme měli další tři vyložené šance zápas rozhodnout v náš prospěch.
4) Přípravu zahájíme v pátek 8. ledna a budeme se připravovat v domácím prostředí. Máme k dispozici umělou trávu, takže v tom nevidím problém. Také bychom chtěli absolvovat asi čtyřdenní soustředění.

SK BABÍ
(13. místo – 13 bodů)
Václav Stránský, člen výboru
1) Spokojeni být nemůžeme a nejsme. Po solidním začátku jsme si představovali umístění aspoň v polovině tabulky, bohužel realita je zcela jiná.
2) Úzký kádr a neproměňování šancí.
3) Asi hned třetí zápas s Opočnem, povedli se nám ale i utkání s Dohalicemi a v Ohnišově.
4) Řekl bych, že se začne asi v půlce ledna. Bude to pravděpodobně stejné jako v minulých letech. Trénovat se bude asi dvakrát týdne, nejdříve přijde na řadu nabírání kondice a postupně se bude zapojovat i práce s míčem. Samozřejmě bychom opět měli využít hřiště s umělou trávu na Plhově.⋌ (mr)