So, 17.00: Jiskra Ústí nad Orlicí (12. místo, 23 bodů) – FK Náchod (9. místo, 26 bodů).

Do zápasu v Ústí už by měl konečně naskočit uzdravený stoper David Škoda, definitivně uzdravený už by měl být rovněž proti Trutnovu střídající útočník Malý. Po přijímacích zkouškách má náchodský trenér Havlíček k dispozici rovněž Šťavíka. „Zdravotní problémy měl v týdnu jen Mucha, kterého trápily horečky, u něho ještě uvidíme, jak se to vyvine,“ zmiňuje jediný otazník svého kádru náchodský trenér.

Ten by bral z Ústí, které navíc trénuje jeho velmi dobrý kamarád Jiří Saňák, i bod. „Ústí má dobře propracovanou defenzivu a je pravda, že také nedává úplně snadno branky. S Jirkou se velmi dobře známe, takže na sebe těžko něco vymyslíme. Ústí má jako my hodně vlastních hráčů, takže jsou si týmy dost podobné,“ porovnává oba sobotní soupeře náchodský Havlíček. Psychicky hůře jsou na tom však asi jeho svěřenci, kteří se na jaře zatím hodně trápí v zakončení, to Ústí už na jaře dokázalo vyhrát ve Dvoře a doma přehrálo také velmi silný Kolín.

„My navíc máme o jeden smutný důvod více, proč bychom rádi v Ústí bodovali. V týdnu nám zemřela oddaná fanynka Marie Hejzlarová, která mi před zápasem s Trutnovem udělala naposledy křížek na čele,“ uzavírá smutně Havlíček.