Jeho hlavní náplní bylo ohlédnutí se za rokem 2014 a ocenění fotbalových nadšenců v mnoha kategoriích, kteří svůj volný čas věnují sportu číslo jedna u nás.

V rámci galavečera byli oceněni i zástupci náchodského okresu. Junior cenu za dobrou práci s přípravkami a poukaz na bezpečné branky v hodnotě 20 tisíc korun dostalo RSCM Rozkoš, v kategorii Trenér mládeže byl oceněn Zdeněk Joudal z České Skalice a nejlepším střelcem Krajského přeboru za sezónu 2013/2014 se stal Jiří Kořínek z Jaroměře.

Jaroměřský Miloš Exnar získal cenu Trenér dospělých, ocenění Starosta roku převzal náchodský Jan Birke.

Za příkladný čin při fotbalovém utkání dostal cenu Fair play polický Kamil Švorčík. Zvláštní cenou Fotbalu v kraji za propagaci fotbalu byl vyznamenán Zdeněk Majer, s jehož fotografiemi se setkáváte na stránkách Deníku.

Do nejlepší jedenáctky ročníku 2013/2014 se vešli z náchodského okresu hned tři fotbalisté – útočníci Martin Škoda a David Kořínek z Jaroměře a brankář Červeného Kostelce Jan Švejdar.

Na závěr galavečera náchodský starosta Jan Birke pozval přítomné příští rok do Náchoda, kde se bude konat v pořadí už šestý galavečer. Jeho dějištěm se stanou prostory Městského divadla Dr. Josefa Čížka. (pv, mr)