Nová Ruda FK - Náchod 0:1 (0:0). Vik.

Náchodským nadějím celý první poločas trvalo, než si přivykly podmínkám. Utkání směřovalo k remíze, když Ondra Netolický prošel z levé strany, přehodil hradbu protivníků na Vika, jenž v čase 39:32 trefil šibenici.

Krakov - FK Náchod 3:3 (1:0). Franěk, Netolický, Vik.

Krakov začal lépe a po zásluze se také dostal do poločasového vedení. Po přestávce pokračovali Náchodští v útlumu a ve 24. min. tak inkasovali podruhé. Náchod nakopla až střídání a Tomáš Franěk snižuje na 1:2. Radost však hostům vydržela jen chvíli a domácí znovu odskakují 3:1. Pak však Vošlajer povodil tři hráče soupeře, předložil Netolickému, který opět snižuje na rozdíl jedné branky 3:2. O vyrovnávací trefu se poté postarali Kryštof Janečka s Danem Vikem, který vyrovnává na konečných 3:3.

Jaroslavl - FK Náchod 3:0 (1:0). Náchodští drželi favorita na uzdě hodně dlouho, jenže pak přišlo zbytečné zaváhání a první návštěva Jaroslavle na půdě hostů končí vedoucím gólem 1:0. Hosté v první půli kontrují jen ranou do břevna. Ve druhé polovině zápasu už hráli Náchodští vabank, což Jaroslavl trestá dalšími dvěma góly.

FK Náchod - Petrohrad 5:0 (4:0). Donát, Šesler, Suchánek, Vik, Janečka.

Poslední zápas ve skupině měl odkrýt tajenku druhého postupujícího ze skupiny do semifinále turnaje. Náchod potřeboval vyhrát a od úvodní minuty šel za vítězství. Už v páté minutě dává vedoucí gól Donát. Náchod první trefa nabudila a rozehrál se k nejlepšímu zápasu na turnaji. Souboj s Petrohradem rozhodli svěřenci Zdeňka Samka už v prvním poločase, kdy soupeři nasázeli čtyři branky.

Pořadí ve skupině: 1. Jaroslavl 9 bodů; 2. Náchod 7; 3. Krakov 6; 4. Petrohrad 4; 5. Nová Ruda 1 bod.

Krakov - Náchod 1:1 (1:1), 5:4 na penalty. Janečka.

Po vedoucí brance Krakova domácí nepochopitelně vyklízejí pole a zažínají zdržovat. V 17. min. po dlouhém odkopu brankáře Nývlta se dostává míč mezi dva obránce Wisly, ti si dávají přednost a toho využívá agilní Janečka, který ranou do pravé šibenice vyrovnává 1:1. Ve druhé půli byl Náchod lepší, ale zradila ho koncovka, když v poslední minutě trefuje Vošlajer břevno. O postupujícím do finále tedy rozhodují pokutové kopy. V nich se domácí nemýlí, na straně Náchoda neproměňuje spasitel z prvních dvou zápasů, Vik, a Náchod tak čeká zápas o bronz.

Moskva - Náchod 1:2 (0:2). Vik, Šesler z penalty.

Proti Náchodu stál gigant, který se v turnaji prezentoval skvělou kombinační hrou. Svěřenci trenéra Samka však dodržují předzápasové pokyny a soupeře k ničemu nepouštějí. V 8. min. předvedl krásné sólo z půlky hřiště stoper Brožek, nachází na levé straně Vika, který nekompromisně střílí k levé tyči 0:1. Náchod dál tlačil a po jednom z mnoha závarů zahrávají hráči Moskvy rukou v pokutovém území. Kapitán týmu Šesler přidává druhou trefu 0:2. Ve druhé půli hrají hosté aktivně, ale zatímco sami vyloženou šanci neproměňují, Moskva snižuje na 1:2. Další trefu ale už Náchod svému soupeři nedovolil a z Polska si tak odvezl cenný bronz.

„Bronzové medaile mají pro nás cenu zlatých, stačí se jen podívat, které fotbalové velkokluby jsme nechali za sebou. Proti nám stály týmy, které mají své muže v ligových soutěžích a dosahují velké úspěchy v pohárové Evropě. Jako jediný tým z Čech, jsme skvěle reprezentovali naši republiku a též náš fotbalový klub," hrdě konstatoval trenér Zdeněk Samko.

Sestava FK Náchod U12: Janeček, Nývlt Franěk, Kácovský, Vančák, Donát, Suchánek, Vik, Janečka, Vošlajer, Netolický, Kobos, Brožek, Čejchan., Šesler, Filip Novák, Vacek.

Konečné pořadí Sudety tournament Nowa Ruda: 1. Wisla Krakov (Polsko); 2. Szynnik Jaroslavl (Rusko); 3. FK Náchod; 4. Smiena Moskva (Rusko); 5. Cracovia Krakov (Polsko); 6. Twier Twier (Rusko); 7. Zwiezda Sankt Petersburg (Rusko); 8. Suchary Suchy Las (Poznaň, Polsko); 9. Piast Nowa Ruda (Polsko); 10. Bielawanka Bielawa (Polsko).