Červený Kostelec fotbalem bavil celý kraj, navíc to dokázal prodat i bodově. S čím tedy v Kostelci vládne větší spokojenost s herním projevem nebo s body?

"U nás se to po začátečních obavách z vyšší soutěže v prvních utkáních povedlo skloubit. S přibývajícími body si začali naši hráči více věřit a některé zápasy dohrávali i díky skvělým divákům v úplné euforii. Důkazem bylo hlavně utkání s velmi posílenou rezervou Dvora Králové, kdy jsme 20 minut před koncem prohrávali 3:1 a zápas jsme dokázali vyhrát 5:3, říká trenér Karel Havlíček.

Jakou roli hrál ve famózním podzimu fakt, že jste nováčkem soutěže. Netěžili jste z toho, že vás někteří soupeři podcenili?
To jsme poznali spíše až v závěru podzimní části, kdy už jsme nastupovali v roli lídra a soupeře jsme donutili naším postavením k výjimečným výkonům (Jičín, Jaroměř). My těžili hlavně z dobré letní přípravy a vstupu do soutěže. A velmi důležitým faktorem našich výkonů byli skvělí fanoušci, kterých chodilo neuvěřitelné množství. Průměrná návštěva se zastavila na 400 divácích na utkání! Po sezóně jsme se jim za podporu chtěli odvděčit a sehráli jsme vzájemné přátelské utkání, které skončilo nerozhodně 3:3, a tak naši fanoušci byli jediní, kteří nám na podzim na domácí půdě vzali body.

Během podzimu jste třikrát prohráli a dvakrát remizovali. Která ztráta bodů mrzí nejvíce?
Určitě v Jičíně, kde jsme podali nejslabší výkon a na umělé trávě jsme prohráli zaslouženě. Naopak třeba v Jaroměři jsme sice prohráli, ale i my jsme přispěli ke kvalitě utkání. Musím ale taky přiznat, že třeba na začátku soutěže v domácím vítězném utkání s Českou Skalicí jsme měli štěstí, kdy si soupeř dal dva vlastní góly.

Podaří se vám během zimy kádr udržet pohromadě?
Na to teď neumím odpovědět, to ukáží až další dny. Celkově musím říct, že jsme dosáhli vzhledem k tréninkovému procesu maxima a tím jsme si nastavili laťku velmi vysoko. Poslední měsíc nás trénovalo 6-7, a to se projevilo i na výsledcích posledních zápasů. Musíme v zimě tvrdě pracovat, abychom po jarní části, kdy hrajeme pouze šest utkání doma a devět venku, byli podobně spokojeni jako po podzimu.