Turnaj je letos vypsán pro kategorie ročníku 2007 a mladší.

Na turnaji malých fotbalistů bude startovat maximálně dvanáct mužstev z celých Čech podle pořadí došlých přihlášek. Pozvánky však organizátoři poslali také na Slovensko a do Polska.

Hrát se bude podle platných pravidel pro starší přípravky v Královéhradeckém KFS. Hrací systém bude uzpůsoben tak, aby si všichni hodně zahráli a dlouho nečekali, k čemuž by měla dopomoci čtyři travnatá mini-hřiště a plocha pro rozcvičení.

Memoriál navštívila v minulých letech družstva zvučných jmen, vedle kterých startovaly týmy z nejzapadlejších vísek a městeček. „Jsme rádi, že se k nám mnohá mužstva pravidelně vrací," říká za pořádající SK Rozkoš Česká Skalice Tomáš Balucha.

Memoriál tradičně slouží ke kvalitní přípravě před podzimní sezónou, která začne na Královéhradecku týden po turnaji.

Pořadatelé už nyní hlásí, že připraveno bude základní občerstvení, poháry pro první tři mužstva i ceny a medaile pro všechny týmy. Individuální ocenění pak budou vyhlášena zvlášť.

„V areálu stadionu je příjemná stylová fotbalová restaurace s výbornou kuchyní, kde vám po předchozí dohodě můžeme zajistit snídaně, obědy a večeře," dodává Tomáš Balucha.

Po dohodě pořadatel rovněž může zajistit levné ubytování a stravování. V případě zájmu mohou týmy po předchozí dohodě kempovat ve vlastních stanech přímo v oploceném areálu fotbalového stadionu.

Závazné přihlášky podávejte mailem (tomas.balucha@centrum.cz), nebo telefonicky (736 676 544) nejpozději do 18. srpna.

Přihlášená mužstva obdrží podrobné propozice a rozlosování turnaje. (dop)