Zlepšené výsledky ze závěru podzimní části však dávají Polickým naději, že by nemusela být situace úplně bezvýchodná.

Police má za sebou podzim plný rozčarování. Čekal jste před sezónou, že by tým mohl padnout takto dolů?
Upřímně?

Ano.
Nečekal. Přestože tam nebyly postupovém ambice, chtěli jsme hrát střed tabulky a toto je rozhodně velké rozčarování. Po herní stránce nebyly některé zápasy špatné, jenže jsme dopláceli na neproměňování šancí a hlavně na hrubé individuální chyby.

Když jsme se spolu bavili před sezónou, mluvil jste o špatné tréninkové morálce mužstva. Zlepšilo se něco aspoň po této stránce?
Je to nárazové. Problém je v tom, že hráči směnují, takže jeden týden to je v pořádku a druhý je to slabší. Přes zimu se to ale musí jednoznačně zlepšit.

Kudy podle vás povede cesta za záchranou?
Poslední zápasy jsme se docela chytli, pro nás je škoda, že je konec, protože proti Třebechovicím i Opočnu jsme zahráli dobře. A kudy povede cesta? Jednoznačně zlepšením tréninku. Musí se přidat, pokud se udělá kvalitní zimní příprava a hráči budou pravidelně trénovat, nemám strach. Hráči si prostě musejí uvědomit, že je potřeba tahat za jeden provaz. Fotbalisty v týmu máme, jen přístup některých z nich není úplně ideální.

Plánujete přes zimu nějaké hráčské změny?
Zatím nevím. Pokud ano, tak jich ale moc nebude. Maximálně jednoho nebo dva hráče. Rád bych dělal se stávajícím kádrem a využil některé mladší hráče B-mužstva.