KRAJSKÝ PŘEBOR

Červený Kostelec – Kratonohy 5:0 (1:0). Domácí začali výborně a už ve 3. min. využívá přesný Havlíčkův centr Gross – 1:0. Zbytek první půle však patřil hostům, ti sice měli mírnou převahu i míč častěji na svých kopačkách, do šancí je ale Kostelec nepouštěl.

To domácí byli podstatně produktivnější a hned v nástupu do druhé půle dává M. Vít na 2:0. S přibývajícím časem přebírali domácí otěže utkání a po třetí trefě D. Hlavy v 69. minutě už zápas opanovali. Konečnou podobu daly výsledku trefy Martínka v 74. a Petrů v 78. minutě.

Nové Město nad Metují – Rychnov nad Kněžnou 0:2 (0:1). Domácí tým vstoupil do utkání velice vlažně a od samého začátku se musel bránit. Herní převaha Rychnova však končila na hranici vápna. Nebezpečné situace si hosté vytvářeli hlavně po standardních situacích, ale ty většinou vyřešil brankář Krunčík. Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, přišla tragická přihrávka domácích na polovině hřiště, následoval rychlý útok, který domácí zastavili nedovoleným zákrokem. Z nařízeného trestného kopu pak poslal hosty do vedení M. Valášek – 0:1.

Ve druhé půli se herní projev domácích přece jen zlepšil. Lepším pohybem si vytvořili mírnou převahu, ale jejich snaha končila většinou špatnou finální přihrávkou. Pozorně bránící hosté naopak podnikali velice nebezpečné protiútoky, vytvořili si několik slibných šancí, ale ty se štěstím obrana domácích přečkala. V závěru utkání však jeden bleskový útok dotáhli do úspěšného konce a J. Jedlinský uzavřel na konečných 0:2.

Broumov – Slavia HK 1:4 (1:1). Už v 10. min. utekl hostující hráč domácí obraně a otevřel skóre zápasu – 0:1. V 19. min. se dostal do šance i Broumov, ale špatně ji vyřešil. Ve 23. min. Bohuška lapil šanci hostů. Ve 34. min. se dostali domácí pěknou akcí až před gólmana, ten ale vyráží na roh. Ve 38. min. utekl obraně hostů Schubert, ale sám před brankářem přestřeluje branku. O minutu později už se Broumov dočkává, když Wilke doráží dvakrát odražený míč – 1:1.

Domácí ale opět zaspali úvod druhé části. V 51. min. prošel trestný kop z pětatřiceti metrů až za záda domácího Bohušky – 1:2. Slavia poté měla až do konce zápasu více ze hry a v 75. min. po kombinační akci zvyšuje na 3:1 a v poslední minutě trestá domácí laxnost počtvrté – 1:4.

Jaroměř – RMSK Cidlina 1:3 (0:2). Domácím se vůbec nepovedl vstup do utkání a hned v prvním minutě inkasovali po trefě Bastina. Tentýž hráč pak o dvacet minut později zvýšil náskok hostů na 2:0. Jaroměř byla sice herně mírně lepší, na rozdíl od hostů se jí však nedařilo v zakončení.

Hned po změně stran přišel zlomový moment zápasu. Za záchrannou brzdu zatáhl v pokutovém území domácí Ruml, zblízka si prohlédl červenou kartu a navíc proti Jaroměři nařídil sudí pokutový kop. Ten proměnil Haken. Oslabení domácí se sice ve zbytku utkání snažili s výsledkem ještě něco udělat, kontaktní trefa Kašajíka však přišla příliš pozdě – 1:3. Závěrečné minuty si už hosté pohlídaly.

I. A TŘÍDA

Třebechovice – Provodov 3:0 (1:0). Než se hosté stačili rozkoukat, hned v první minutě po zaváhání celé obrany prohrávali – 1:0. I po inkasované brance Provodovští praktikovali nepřesnou hru, domácí byli ve všech směrech lepší a ve 22. min. proti jejich další dobré šanci výborně zasáhl provodovský gólman Frinta. Ten se v první půli blýskl ještě jednou, když o deset minut později zlikvidoval další velkou šanci Třebechovic.

Sedm minut po změně stran se hosté ocitli ve své největší šanci, když po centru Khuna těsně minul domácí levou tyč dorážející Fiedler. Postupem času si sice hosté vytvářeli mírný tlak, ale Třebechovice útočily do otevřené obrany. A v 65. min. po jednom z rychlých brejků a vyšachování provodovské obrany zvyšovaly na 2:0. Provodovské trápení pak domácí ukončili třetí trefou v 72. minutě zápasu.
Sestava Provodova: Frinta – Vejprava, L. Nejman (61. Metzner), Chmelík, Pfeifer – O. Nejman, Belák, Pařízek, Fiedler – Khun, Macek (61. Tolda).

I. B TŘÍDA

Deštné v Orlických horách – Jaroměř B 3:7 (1:3). Domácí v prvních třech minutách vyslali na hostujícího Schejbala tři nebezpečné střely, které bravurně zlikvidoval. V 10. a ve 12. min. měl šance hostující Seifert, ale nedal. V 16. min. přišel první zlom v utkání, kdy dostal hostující brankář Schejbal po zákroku na domácího hráče červenou kartu, navíc ještě domácí kopali penaltu. Do jaroměřské branky se postavil Krám a hned se blýskl chyceným pokutovým kopem. Jaroměř začala více bránit a spoléhala na protiútoky. Od 40. min. se na Deštném začaly dít věci. Nejprve Seifert po brejku otevírá skóre (0:1), aby hned po rozehře domácí srovnali Matulou na 1:1. Ve 42. min. se ale po pravé straně protáhl Ameti a prostřelil domácího brankáře 1:2. Aby toho nebylo málo, tak ve 44. min. Seifert druhým gólem zvyšuje náskok hostů na poločasových 1:3.

Deset minut po změně stran zkompletoval hostující Seifert hattrick – 1:4. O tři minuty později ale domácí Kaplan snižuje na 2:4. Jaroměř se však nezalekla a v 65. min. Špačkem opět utíká na rozdíl tří branek – 2:5. Čtvrt hodiny před koncem Seifert svým čtvrtým gólem upravuje už na 2:6. Domácí ani za tohoto stavu nesložili zbraně a Macháček snižuje na 3:6. Poslední slovo měla ale Jaroměř, která Emlarem uzavírá na 3:7.
Sestava Jaroměře B: Schejbal – Křivský (84. L. Emlar), Kučera, J. Emlar, Plhal – Ameti, Bano (46. Čenovský), Jirka, Špaček – Klíž (16. Krám), Seifert.

Trutnov C – Hronov 1:5 (0:4). Hosté v Trutnově navázali na druhý poločas minulého utkání s Dolní Kalné a trutnovského soupeře prakticky k ničemu nepustili. Už v 10. min. předvedli krásnou akci Schreiber, Kuru a zakončující Valtera – 0:1. Tato trefa určila ráz celého utkání, ve kterém se hosté fotbalem viditelně bavili. Na 2:0 pro Hronov dává ve 23. min. Danihel, o pět minut později zakončuje ťukes „á la" Barcelona Valtera a na poločasových 0:4 zvyšuje ve 31. min. Šťavík.

Domácí ale ve druhé půli nesložili zbraně, vysunuli presink hodně vysoko, a to Hronov přibrzdilo. Po hodině hry se dočkali snížení i domácí, ale o deset minut později vrací zápas do čtyřgólového rozdílu Šťavík – 1:5. Ve zbytku zápasu už dostali na hostující straně příležitosti i všichni hráči z lavičky.
Sestava Hronova: Nyklíček – Pek (84. Ansorge), Zíta, Schreiber, Štelzig – Neuschl (87. Myšák), Franců, Kuru (86. Marx), Šťavík, Valtera (69. Rojšl) – Danihel (80. Novák).

Police nad Metují – Mladé Buky 5:2 (2:2). I přestože se domácím podařilo jít brzy zásluhou Čermáka do vedení, hosté dělali Polici svým rychlým přechodem do útoku neustálé problémy. Po jednom z kontrů jejich nejlepší hráč Ruml potáhl míč, jeho střelu domácí gólman Mžourek jen vyráží k nohám protihráče a je vyrovnáno – 1:1. Podobná situace se opakovala i ve 26. min., kdy opět utekl Ruml, nastřelil tyč a odražený míč vracejí hosté do prázdné branky – 1:2. Přestože se dostala Police do útlumu, podařilo se jí Haukem vyrovnat na poločasových 2:2.

První čtvrt hodina druhé půle byla ve znamení polického náporu, v koncovce se však domácím příliš nedařilo. K obratu pomohli Polici sami hosté, kteří si v 72. min. dali vlastní branku – 2:3. Tato trefa je položila na kolena a v závěru inkasovali ještě dvakrát. Nejprve po rohovém kopu Sivakem a v samém závěru uzavírá na konečných 5:2 Bergman 5:2.
Sestava Police nad Metují: Mžourek – Šnábl, Sivak, Hauschke, Kollert – Švorčík (87. Fatura), Čermák (79. Bergman), Hauk, J. Mucha – Klapkovský, T. Mucha (62. Rieger). (mr, zm)