Ani dva body získané vítězným penaltovým rozstřelem s Kostelcem nad Orlicí nezajistily Dobrušce únik ze suterénu tabulky, neboť bodovaly i další celky ze spodku tabulky. Hodně překvapivé tříbodové vítězství totiž zaznamenalo Nové Město nad Metují, které díky hattricku Macháčka zvítězilo na hřišti druhých Libčan.

Bodovat se nepovedlo ani vedoucímu celku soutěže. Toho čekal zápas na půdě zachraňujícího se Broumova. Nadšeně bojující domácí trpělivě čekali na chyby Cidliny a ty také přicházely. „Kdyby to bylo možné, dobrovolně se vzdáme první příčky, protože za to, co nyní předvádíme na hřišti, a někteří hráči i mimo něj, si ho nezasloužíme," opřel se kriticky do svého týmu Michal Blažej, trenér RMSK Cidlina.

Kartami ve spodních patrech tabulky mocně míchá na podzim doslova trapný Provodov. Ten přes zimu zcela proměnil svou tvář na jaře sbírá jedno vítězství za druhým. Ani v neděli s Chlumcem nebyli svěřenci trenéra Dudka favority, jenže um a produktivita bratrů Hlavových opět táhla Provodov k vítězství. „Tristní bezkrevný výkon mého týmu nemohl na bojující domácí tým v žádném případě stačit," komentoval utkání hostující trenér Petr Průcha.

Víkendové klopýtání celků z nejvyšších pater tabulky napodobil i průběžně třetí Červený Kostelec, který se porážkou ve Vysoké připravil o šanci vrátit se do čela tabulky. Stejnou šanci jako Červený Kostelec promarnil i Jičín, jenž v domácím prostředí nestačil na rychnovský Spartak. „Příležitost dostali méně vytěžovaní hráči a dokázali, že i příště chtějí začínat na hřišti a ne na lavičce," pochvaloval si přístup hráčů rychnovský trenér Jan Čermák.

Zatímco Rychnov se posunul do klidných vod, do těch rozbouřených se noří Jaroměř, která na jaře ještě nebodovala. A právě tato skutečnost stojí za koncem trenéra Romana Kyrala, který po nedělní prohře s Hořicemi v Jaroměři dotrénoval.

S rolí favorita se vypořádala na hřišti Lázní Bělohrad hradecká Slavia, kterou nasměroval ke třem bodům dvougólový Erber.

Událost kola

Čtyři jarní porážky včetně té nedělní domácí s Hořicemi stály trenérské místo Romana Kyrala u ještě vloni divizní Jaroměře.

Zklamání kola

Klopýtání favoritů. Ve víkendových venkovních zápasech prohrál kompletní vedoucí trojlístek – RMSK Cidlina, Libčany i Červený Kostelec.

Výrok kola

„Kdyby to bylo možné, dobrovolně se vzdáme první příčky."
(Michal Blažej, trenér Nového Bydžova)

Krajský přebor - sestava 19. kola podle Deníku

Baláž (2, Provodov) - Brandejs (Rychnov n. K.), Krahulec (Dobruška), Šeda (2, Hořice) - Tichý (Rychnov n. K.), P. Kulhánek (Nové Město n. Met.), Erber (Slavia Hradec), Poláček (Červený Kostelec) - Němeček (Broumov), Macháček (Nové Město n. Met.), D. Hlava (2, Provodov)