V sobotním odpoledni bylo k vidění derby mezi Novým Městem nad Metují a Broumovem. Normální hrací doba branku nepřinesla, a tak došlo na penalty, v nichž uspěli domácí. Plný počet bodů si naopak v sobotu připsal Červený Kostelec, který zdolal Úpici. Výher se v prvním jarním kole dočkali v nedělním programu také fotbalisté Jaroměře, kteří hráli téměř celý druhý poločas v deseti, a také Provodov, jemuž zajistil tři body nestárnoucí Vejprava.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Nové Město nad Metují - Broumov 0:0, na penalty 4:1. Bojovné, nepříliš pohledné utkání za neustálého deště skončilo asi spravedlivou remízou v základní hrací době, jelikož ani jedno z mužstev si nevypracovalo vyložené šance.

Domácí měli náznaky šancí v prvním poločase, když se kolem 15. minuty dostali k několika střelám. Hosté si na svoji jedinou šanci museli počkat až do 75. min., ale pěknou střelu z trestného kopu zneškodnil Krunčík. Bod navíc poté získali domácí, jelikož soupeř neproměnil dvě penalty.

Červený Kostelec - Úpice 3:0 (1:0). Zajímavé utkání bylo v sobotním odpoledni k vidění v Červeném Kostelci, kde domácí přivítali nedalekou Úpici. Lepší vstup do utkání měli domácí, kteří se už v 8. min. ujímají vedení. Martínek na levé straně připravil gólovou tečku pro zakončujícího kanonýra Martina Víta 1:0. Ve zbytku prvního poločasu domácí ještě několik dalších šancí zahodili, své příležitosti ale měli i hosté, kteří dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci. Skóre se ale už přesto v první části neměnilo.

To se měnilo hned po dvou minutách půle druhé, kdy domácí Vejman po skrumáži upravuje na 2:0. Konečnou podobu dal výsledku čtvrt hodiny před koncem nejlepší hráč na hřišti, Martínek 3:0. Vítězství domácích mohlo být ale daleko výraznější, jenže také ve druhé půli spálili domácí několik vyložených šancí, nakonec je to ale mrzet nemuselo. To hosté přidali ke dvěma razítkům na kosteleckou brankovou konstrukci z půle první ještě jedno v poločase druhém.

Jaroměř - Dobruška 2:1 (1:0). V úvodu zápasu začala domácí Jaroměř aktivně a hned ve 2. min. mohla jít do vedení. Centr Svobody našel úplně volného Holuba, ten však svou šanci nevyužil. Poté Jaroměř neustále dobývala hostující branku, ovšem do vyložené šance se dlouho nemohla dostat. Gól tak vstřelila až ve 26. minutě. Svoboda rozehrál standardní situaci a po závaru ve vápně Dobrušky se prosadil důrazný Patrik Novák. Střelec gólu oslavil hned v prvním jarním utkání premiérový zásah v jaroměřském dresu 1:0. Do konce poločasu pokračoval stejný obrázek hry. Jaroměř dobývala branku hostí, kteří se spoléhali pouze na důsledné bránění.

Druhý poločas začal pro domácí špatně. Jaroměřský stoper Rejchrt se nedohodl se svým brankářem, musel hasit situaci faulem a viděl po zásluze červenou kartu. Hosté využili této situaci ke vstřelení gólu, když se šťastně trefil Mikušík 1:1.Domácí se snažili i v deseti vrátit vedení zpět na svou stranu, ale hosté hrozili z brejků. Jeden takový nevyužil po hodině hry Mikušík a po něm ani Čopík. Jaroměř mohla vést v 61. minutě. To Kašajík přihrál Seifertovi, kterému však v poslední chvíli ukopl balón hostující stoper. O dvě minuty později přišly další dvě veliké šance Jaroměře. Nejprve hlavičkoval Novák nad branku a poté chytil tvrdou střelu Horáka k tyči hostující Klofanda. V 70. min. měl Kašajík další velikou šanci, ovšem Klofanda byl opět na místě. Tlak domácích vrcholil a hosté i v přesile fyzicky odcházeli. Zaslouženého vítězného gólu se Jaroměř dočkala v 88. minutě. Čenovský přihrál středem hřiště ideálně Kašajíkovi, který se protáhl kolem stoperů, postupoval sám na Klofandu a šajtlí vstřelil vítězný gól zápasu 2:1.

I. A TŘÍDA

Provodov - Bílá Třemešná 2:1 (0:0). V Provodově se představil zdatný a fyzicky velice vyspělý soupeř, který od první minuty nastoupil do utkání bez respektu a v první čtvrt hodině určoval tempo utkání.

První ostrý zákrok si připsal domácí brankář Swaczyna, který v 15. min. výborně zasáhl proti pokusu hostů. Poté se postupně začali osmělovat i domácí. V prvním náznaku šance se ocitl v 18. min. Rojšl, a ve 25. min. po pěkné akci a centru Rojšla těsně před brankou promáchl O. Nejman. V pokračující akci se míč dostal až za vápno k Pařízkovi, jehož dělovku hostující brankář vytáhl konečky prstů mimo své tyče. Ke konci poločasu opět zahrozila dvakrát Bílá Třemešná, ale provodovský brankář Swaczyna svůj tým výborně podržel.

Začátek druhého poločasu domácí opět nezachytili. Už ve 49. min. rozhodčí viděl v pádu ruku Pfeifera a nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Nabídnutý pokutový kop následně hosté proměňují 0:1. V dalších minutách předvedl sudí hodně nepřesností, čímž dostával domácí fotbalisty i diváky pod velký tlak. Nešťastné výroky sudího vyústily v 70. min., kdy proti Provodovu nařídil nepřímý volný kop za malou domů ze zhruba sedmi metrů. Ten však domácí zeď odvrátila. A tento moment domácí nastartoval. V 73. min. dostal kolmici za hostující obranu Rojšl a své sólo nekompromisně zakončil 1:1. Když už se zdálo, že se zápas bude chýlit k penaltovému rozstřelu, tak v 84. min. po nádherném centru Nejmana rozhodl o domácím vítězství nestárnoucí 49letý Jaroslav Vejprava 2:1. Zbytek utkání se už dohrál v klidu.

Sestava Provodova: Swaczyna Tolda, L. Nejman, Vejprava, Pfeifer O. Nejman, Pařízek, Fiedler, Belák Rojšl (88. Bogusz), Metzner (58. Khun). (dop, jl, mr)