Babylon cup se díky skvělé organizaci, perfektně připraveným hracím plochám a přátelské sportovní atmosféře, těší vysoké popularitě nejen na Jaroměřsku a v Královéhradeckém kraji, ale také v celé České republice a na Slovensku. Letos poprvé převzal záštitu nad turnajem i Královéhradecký KFS.

Pro letošní čtvrtý ročník připravili pořadatelé hlavní areál, který bude již tradičně na fotbalovém stadionu v Růžové ulici, další hřiště budou ve všesportovním areálu ASVAJ, který se nachází v samotném centru Jaroměře. Oba stadiony jsou od sebe vzdáleny dva kilometry a bude na nich připraveno 14 hřišť s přírodním a jedno s umělým povrchem. Babylon cup 2012 je tak jediným turnajem malé kopané ve střední Evropě, který nabízí celkem 15 hřišť ve dvou areálech ,od sebe vzdálených pouze pár minut chůze.

Babylon cup 2012 se skládá ze dvou samostatných kategorií. Tou nejpopulárnější je kategorie OPEN. Do té se již přihlásilo 120 týmů, které svedou boje v sobotních kvalifikačních skupinách, ze kterých jen ti nejlepší postoupí do finálového dne. Obhajovat prvenství z minulého ročníku bude takřka domácí tým Rudolf Polák Miláno Jaroměř.

Již podruhé je připraven i turnaj dívek a žen, pro něž je určena kategorie LADIES. I o tuto kategorii je velký zájem a o vítězství na Babylon cupu bude bojovat hned 12 družstev. Všechna klání této kategorie se odehrají v „Růžovce" v sobotním odpoledni, přičemž finále je plánováno na 20.30 téhož dne a jistě se bude na co dívat. Při premiéře turnaje LADIES na Babylon cupu 2011 vybojovala vítězství děvčata z týmu Čívické štětky.

Turnaje, který si úspěšně buduje tradici, se zúčastní více než 1300 fotbalistů a fotbalistek, kteří během dvou dnů sehrají více než 400 utkání. Průměrná vzdálenost, jakou kolektivy cestují, je 130 kilometrů! Nejdelší cestu na turnaj musí urazit tým White Tiger z maďarského městečka Nagyszentjános (cca 446 kilometrů)! Mezi nejlepší celky pak budou rozdány ceny v celkové hodnotě přesahující 70000 korun. Nejlepší hráč turnaje získá zájezd na utkání Premiere League. Vyhlášena bude také nejlepší hráčka, brankářka a MISS Babylon cupu 2012.

Babylon cup 2012 si zároveň zakládá na Fair play, a tak veškeré nesportovní projevy jsou tvrdě trestány. Všechny karty, které na turnaji rozdá 18 zkušených rozhodčích, jsou zpoplatněny! Za žlutou kartu hráč zaplatí dvacku a v případě červené karty je pokuta dokonce 50 korun!

Součástí víkendového klání je i bohatý doprovodný program, který tvoří velký vodní fotbálek, půjčovna těch nejluxusnějších kopaček a mnohé další. Vrcholem doprovodného programu pak bude sobotní večerní diskotéka se spoustou soutěží.

Fotbaloví nadšenci by za týden určitě neměli váhat. Mohou se přijít přesvědčit, že výše uvedená čísla jsou pravdivá. „Mega akce" Babylon cup 2012, která nemá v našem kraji konkurenci, je připravena a všichni jsou srdečně zváni! Pořadatelé navíc stále ještě přijímají přihlášky, stačí jen kliknout na adresu www.babyloncup.cz a vyplnit registrační formulář. Stále jsou přijímány přihlášky do obou kategorií. Zastoupení v turnaji bude mít znovu i podkrkonošský region. (hor, to)

Dosavadní vítězové

Kategorie OPEN

1. ročník

Academix (Hradec Králové)

2. ročník

FK Lochotín (Plzeňský kraj)

3. ročník

Rudolf Polák Miláno Jaroměř

Kategorie LADIES

1. ročník

Čívické Štětky

Babylon ve zkratce

Babylon cup 2012 se odehraje 7. a 8. července v Jaroměři (na hřištích v Růžové ulici a ASVAJ u zim. stadionu)

V sobotu se uskuteční všechny kvalifikační skupiny kategorie OPEN a turnaj žen, který bude hostit stadion

v „Růžovce" v sobotu od 13.30.

Zde se odehraje nedělní program kategorie OPEN (semifinálové skupiny a play off).

Celkem na fotbalové fandy čeká neskutečných 400 utkání.