„Náš mladý tým bude mít alespoň o co hrát," má jasno Jiří Lebedinský, předseda FK Jaroměř.

Jarní skupina O postup a tudíž klidná druhá polovina soutěže vám těsně unikla. Mrzí vás to nebo jste s tím tak trochu počítali?
Mrzí nás to určitě hodně, neboť budeme muset na jaře chtě-nechtě určitým způsobem řešit to, aby B tým nesestoupil. Na druhou stranu bude mít tento náš mladý tým alespoň o co hrát. Slyšel jsem od některých týmů, které byly loni ve „finálové" skupině a nechtěli hrát o postup, což by byl i náš případ, že de facto přestali trénovat, protože v podstatě o nic nešlo.

Kde si podle vás jaroměřské béčko prohrálo klidné jaro?
Až na světlé výjimky to bylo určitě v zápasech na hřištích soupeřů, kde se nám moc nedařilo. Určitě více jsme mohli udělat pro postup do finálové skupiny v domácím zápase s Opočnem v předposledním kole, který nám herně ani výsledkově nevyšel.

V létě jste úspěšně postoupili do I. B třídy a nyní jste zde se střídavými úspěchy bojovali. V čem se loňský Veba Okresní přebor a letošní I. B třída nejvíce liší?
Určitě svou kvalitou. V „B" třídě je přece jenom více kvalitních fotbalistů, kteří mají zkušenosti z vyšších soutěží. Navíc s některými týmy v „B" třídě hrálo naše áčko ještě před šesti lety stejnou soutěž. Na druhou stranu si myslím, že minimálně pět až šest týmů z okresního přeboru by se v dnešní „B" třídě neztratilo. Veba Okresní přebor Náchodska má svou kvalitu.

Chtě-nechtě bude Jaroměř na jaře honit dva zajíce. Áčko má skvěle rozehraný Krajský přebor a béčko bude bojovat o záchranu v I. B třídě. Může na to béčko doplatit?
Věříme, že béčko na tento fakt nedoplatí, neboť mělo spoustu zraněných hráčů, kteří věříme, se dají na jarní část dohromady. (mr, jl)