Kde vidíte hlavní příčiny polického pádu do I. A třídy?
Hlavní příčinou je to, že jsme skončili předposlední a měli po Dobrušce jako druzí nejméně bodů… Ne teď vážně. Dostávali jsme velmi laciné branky a naopak jsme na jaře byli velmi málo produktivní. Police si vždy vyválčila body doma, ale to ani teď neplatilo a domácí ztráty bodů velmi mrzí, protože jsme v zápase se Lhotou, Dvorem ani Českou Skalicí nebyli horším mužstvem. Jen jsme doplatili na neproměňování šancí. Z venku jsme přivezli jediný bod, a to z Kratonoh, často jsme ale inkasovali v posledních minutách (Rychnov, Broumov, Nový Bydžov B).

Když byste se nyní mohl vrátit do začátku jarní části, je něco, co byste ze své pozice udělal jiného?
Teď mě tak připadne, že se dalo hrát s větším nasazením a aktivněji, možná jsme mohli více v zimě naběhat..... Je to těžké, ale až na zápas v Libčanech (6:1) a na Slavii (5:1) to bylo všechno hratelné. Kdybych tušil, že budeme mít takovéhle trable, snažil bych se v Polici udržet alespoň na jaro Máru Jandíka.

Před jarní sezonou jsme se bavili o významném vlivu Kamila Švorčíka v týmu. Tehdy jste mi řekl, že to není jen na něm, ale i na dalších zkušených hráčích. Nesplnili tedy podle vás tito matadoři svou úlohu v týmu a tedy i vaše očekávání?
Kamil Svorčík je samozřejmě kvalitní hráč a má v kabině slovo i vliv, ale už mu schází v těchto letech motivace a mrzí ho, když „důchodci" odjezděj zápas po zadku a mlaďáci ho bez zájmu a nadšení odchoděj Bohužel to samé platí kolikrát i o tréninkové morálce. Když dorostenci a mladí pauzírují a na hřišti se honí pánové 35+. Takže vše spěje k tomu, že „staří" budou hrát v klídku za béčko I. B třídu a mlaďáci budou muset ukázat, jestli to myslí s fotbalem vážně. Každopádně Polici nemine do budoucna nutná generační obměna. Co se týče toho, kdo splnil a kdo nesplnil mé očekávání, to si nechám pro sebe. Každopádně jsem doufal ve větší počet branek jarní posily do útoku Šorfy a určitě nám nepomohla ani zranění Hauka a Hejnyše. No a špílmachr Hauschke odehrál vinou zdravotních problémů za celé jaro tuším dva zápasy. Je mi také líto, že se někteří hráči za celou sezonu kvůli směnování v práci na tréninku navzájem nepotkají a když přičteme k pracovním povinnostem ty rodinné či jiné zájmy a koníčky potažmo zranění a nemoci, je kolikrát skutečně těžko něco nacvičit či natrénovat.

Jak to vypadá s vaším dalším trenérským pokračováním v Polici?
Prvně bych se chtěl tímto omluvit jak hráčům,vedení, tak i polickým fanouškům. Protože za mužstvo nese zodpovědnost trenér a mým úkolem na jaro bylo zachránit Polici v krajský přebor, což se bohužel nepodařilo, musím hodnotit tuto svou půlroční misi jako neúspěšnou. Co se týče mého dalšího působení ať již v Polici, či kdekoliv jinde, tak to nechám prozatím bez komentáře.