Třetí místo a ztráta pěti bodů na prvního. Není to pro ambiciózní Nové Město trochu málo?

"Záleží na úhlu pohledu. Mnozí nás pasovali do role favorita, málokdo však podrobněji sleduje změny v sestavě. V ní se oproti vydařenému jaru neobjevilo několik zkušených hráčů, kteří měli velký podíl na kvalitě hry. Důvodem byla buď dlouhotrvající zranění nebo pracovní povinnosti. Sestava se tak musela tvořit úplně od začátku, někteří hráči museli zaskočit na nové posty, v základu se objevilo pět hráčů, kteří přišli z dorostu. Zejména nezkušeností jsme několik zápasů nezvládli. S přibývajícími koly si sestava sedla a několika přesvědčivými výsledky jsme potvrdili, že tým je opět silný a odhodlaný bojovat o postup. K tomu je však také zapotřebí trochu štěstí, které nám v průběhu podzimu moc nepřálo," říká trenér Miloš Killar.

Po minulé sezóně jste přestoupili do druhé skupiny I. B třídy. Můžete tedy porovnat úroveň obou skupin?
Kdyby tato otázka přišla po úvodních pěti kolech, bez váhání by odpověď zněla: „Hraje se zde mnohem tvrději, mnohdy až za hranicí fair-play". I tady je však několik týmů hrajících technický fotbal, což nám sedí mnohem víc než urputné souboje o nakopávané míče. Soutěž je také velmi vyrovnaná, bez jasného lídra nebo odtržené skupiny týmů.

Čtyři porážky a dvě remízy. Které z těchto zaváhání vás zpětně nejvíce mrzí?
Když chcete postoupit, mrzí každá ztráta. V utkání s vedoucí Starou Pakou jsme se dokázali zvednout a srovnat na 2:2, v poslední minutě jsme o bod přišli. Jednoznačně promarněné utkání však bylo s Bílou Třemešnou, když jsme nevyužili hodinovou „přesilovku" a vedení 2:0 jsme nedokázali navýšit ani z těch nejvyloženějších šancí, přestože domácím utkání dochytával obránce. Houževnatý soupeř tak vydřel bod.

Po podzimu jste kývl na nabídku České Skalice. Cítíte, že už nemáte Novému Městu co dát, nebo vás láká vyzkoušet si trénovat tým z vyšší soutěže?
Angažmá v České Skalici je pro mne velkou výzvou zejména ve chvíli, kdy se Jiskra nachází v nepříjemném postavení, i když se v závěru podzimu alespoň odtrhla z úplného dna. Věřím, že s hráči najdeme společnou řeč a podaří se nám posunout tým tam, kam patří, a fanouškům budeme předvádět atraktivní hru. V Novém Městě jsem byl velice spokojen, celý oddíl funguje, jak má, rozešli jsme se v dobrém. Prožil jsem zde příjemné dva roky a nikde není psáno, že se sem v budoucnu nevrátím. Chtěl bych tímto ještě jednou poděkovat hráčům i vedení MFK a popřát jim mnoho úspěchů v další sportovní činnosti, zejména pak úspěšné jarní tažení za postupem.