KRAJSKÝ PŘEBOR

NÁCHOD. Ještě na jaře divizní celek by měl patřit do okruhu favoritů, byť to rozhodně nebude mít snadné. Každý se bude chtít na Náchod vytáhnout, přesto lze čekat, že málokdo s ním v zápase přistoupí na otevřenou partii.

Náchodský kádr prošel během letní pauzy poměrně velkým okysličením, po vleklém zranění se na pažit vrací Jan Hable, ve středu záložní řady by měl určovat ráz náchodské hry ještě na jaře trenér Ondřej Szabo a do útoku přichází ostrostřelec z Provodova, Rojšl. Z téhož oddílu se do Náchoda vrací spolehlivý Ondřej Nejman, jehož precizně zahrávané trestné kopy by mohly brankáře soupeřů budit ze snů. Své místo v základní sestavě by měl mít i šikovný a kreativní Lukáš Hlava, jenž je navíc použitelný na více postech.

ČERVENÝ KOSTELEC. Další celek, který by se měl podle papírových předpokladů pohybovat v nejvyšších patrech tabulky. Červenokosteleckou přípravu však narušilo vystoupení v pohárovém MOL Cupu, takže je otázka, co to s týmem udělá. Kosteleckou výhodou by naopak mohl být fakt, že kádr prakticky nikdo neopustil, naopak ho posílila dvojice z Náchoda – Petr, Runkas. Jeden velký otazník se však nad Červeným Kostelcem vznáší. A to, jak tým bude fungovat bez přítomnosti ostříleného Karla Havlíčka, jenž má v současné době práce více než dost v Hradci Králové.

JAROMĚŘ. Možná „černý kůň“ soutěže. Poctivá letní příprava se musí dříve nebo později u svěřenců trenéra Miloše Exnara projevit. Částečně se to už projevovalo v přípravných utkáních, která sice občas ukázala i na jaroměřské nedostatky, můžete se však vsadit, že na těch Jaroměřští před začátkem soutěže zapracovali. Svou sílu ukázala Jaroměř třeba v prvním kole Poháru hejtmana Královéhradeckého kraje, kdy dokázala otočit na horké půdě v Polici nad Metují skóre z 0:2 na nakonec vítězných 3:2. Hned první mistrovské kolo, v němž Jaroměř hostí vloni trápící se Lázně Bělohrad, naznačí možnosti celku.

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ. V minulé sezóně se Nové Město zachránilo až díky šňůře vítězných zápasů a letos to svěřenci širokého trenérského týmu (Macháček, Hofman, Semerák a Maur) rovněž nebudou mít snadné. Nové Město navíc ani nijak nepřesvědčilo v přípravě, v níž klopýtalo i s celky, jenž budou hrát o soutěž či dvě níže. Na optimismu novoměstským fanouškům nepřidá ani skutečnost, že během léta nepřišel nikdo nový, naopak ho kromě nejproduktivnějšího Lukáše Macháčka opustili ještě Lanta, Koza, Vítek a Práza.

I. A TŘÍDA

BROUMOV. S pokorou vstupuje do nové sezóny Broumov, který se v Krajském přeboru neudržel také kvůli tomu, že se nikomu nechtělo do divize. Celek, kterému však Krajský přebor vyloženě sluší, ale musí mít postupové ambice a jarní část minulého ročníku ukázala, že svěřenci trenéra Jindřicha Kitlera na vyšší soutěž mají.

NÁCHOD B. Jeden velký otazník. Jak bude fungovat tým, který přímo ze hřiště kormidluje nestárnoucí Jaroslav Vejprava, je ve hvězdách. Kvůli řadě odchodů může mít náchodská rezerva vůbec problém, dát dohromady jedenáctku. Té budou muset opět vypomáhat dorostenci, pro něž to však může být neocenitelná škola.

POLICE NAD METUJÍ. Nováček soutěže, jehož hlavní zbraní bude domácí prostředí a schopnost dávat branky. Kádr okolo ligou ostříleného Marka Jandíka posílil o několik polských tváří a rozhodně by neměl být otloukánkem. Přes sto vstřelených branek v loňské sezóně by mělo být pro soupeře pádným důvodem, proč nováčka nepodceňovat.