KRAJSKÝ PŘEBOR

Jaroměř – TJ Sokol Kratonohy 1:4 (1:1). Jaroměř začala utkání velmi aktivně a dostávala se do šancí. V 7. min. vysunul Kašajík Exnara, ten postupoval ze strany sám na branku hostí, ovšem minul. Ve 14. min. střílel po rohovém kopu v obtížné situaci v kleče Čenovský, ovšem pouze doprostřed hostující branky. O chvíli později zahrozili hosté. Kořínek se dostal za domácí obranu, ale jeho lob skončil na tyči Ondráčkovy branky. Ve 33. min. zakombinovali domácí Čenovský s Kašajíkem, ale střela Čenovského šla těsně vedle. O dvě minuty později zahrával trestný kop Hrobský, ve vápně vybojoval Holub míč pro Kašajíka, který ranou pod břevno otevřel skóre utkání – 1:0. Jaroměř byla herně dál lepší, ale najednou přišla jako blesk z čistého nebe individuální akce Mládka, když jeho střela zamířila k tyči Ondráčkovy branky – 1:1.

Druhý poločas začala Jaroměř velmi špatně. Pět minut po změně stran vykombinovali domácí obranu Franc s Mládkem a druhý jmenovaný se nekompromisně trefil k tyčil – 1:2. V 53. min. vybojoval Kořínek zdánlivě ztracený míč, předložil ho před prázdnou branku Hamákovi, který se nemýlil – 1:3. V 74. min. obešel u rohového praporku hostující Franc Horáka, ten ho ve vápně fauloval a kopala se penalta. K té se postavil Kořínek a upravil na 4:1. Teprve tento gól Jaroměř probudil a ta začala hrát. V 77. min. centroval křížem Horák na Nováka, který se hlavou nedokázal trefit. O dvě minuty později přehodil hostující obranu Bano, na branku postupoval Exnar, ovšem opět nedal. V 83. min. přihrál Holub na Exnara, ale jeho levačce chyběl důraz. V 87. min. zatáhl míč Horák, jenže trefil pouze tyč. V 90. min. měl další šanci po přihrávce Bana Exnar, ale opět ji neproměnil.

Broumov – Rychnov nad Kněžnou 2:1 (1:0). Domácí začali trochu zakřiknutě, špatně kombinovali, a tak se do šancí začali dostávat až po čtvrt hodině hry. Na první změnu skóre se ale čekalo dalších deset minut, kdy ze skrumáže před rychnovskou brankou dopravil míč do sítě Wilke. O dvě minuty později domácí utekli po pravé straně, pěkný centr na malé vápno však domácí hráč neproměnil, proti byl hostující gólman. Ve 37. min. zamával rychnovské obraně Kuchta, ale jeho přihrávku před branku Svoboda neproměnil.

Krátce po změně stran měli domácí další obrovskou šanci, když hostujícímu brankáři vypadl míč z rukou, domácí ho ale nedokázali dostat do branky. O chvíli později tak přišel trest a Rychnov z první vážnější akce zápasu srovnává na 1:1. V 67. min. zkouší štěstí střelou z dálky Semerák, ale míjí branku, stejně si počíná i o deset minut později hlavičkující Hanzlík. Když už to vypadalo na penaltový rozstřel, přišel v 86. min. faul v pokutovém území Rychnova a Šimon z penalty strhává vítězství na stranu Broumova.

Červený Kostelec – Libčany 4:2 (2:2). Začátek utkání se domácím nepovedl, už v 10. min. si hostující Friedl všiml, že domácí gólman Balcar stojí daleko z branky a z půlky hřiště mu poslal pozdrav, který skončil v síti – 0:1. V následující minutě však domácí zahrávají rohový kop a Škoda hlavou srovnává na 1:1. Na konci první dvacetiminutovky se však mění skóre potřetí a Ročín vrací Libčanům vedení – 1:2. Do poločasové pauzy se ale Kostelci daří opět srovnat. Ve 39. min. jim k tomu pomohl další rohový kop, po němž si hosté dávají vlastní branku – 2:2.

Hned po nástupu do druhé půle se nejlépe orientuje ve skrumáži před brankou Libčan kanonýr M. Vít a otáčí kormidlo zápasu ve prospěch Kostelce – 2:3. Definitivní podobu dává výsledku v 88. min. domácí Petrů, který uzavírá na konečných 4:2.

I. B TŘÍDA

Police nad Metují – Kobylice 2:3 (1:1). V nedělním podvečeru se v Polici servíroval oboustranně nezáživný fotbal, kterému ale nechyběly góly. Poprvé se skóre měnilo už v 19. min., a to zásluhou hostujícího Němce. Hubené vedení držely Kobylice až do závěru první půle, pět minut před přestávkou ale srovnává stav na 1:1 Hečko.

Po hodině hry však přispěchal se svou druhou trefou v utkání hostující Němec a když o deset minut později přidal třetí gól Kobylice Nový, bylo prakticky rozhodnuto. Domácí Jandík sice v 87. min. snížil na 3:2, více ale už domácí nestihli.
Sestava Police nad Metují: Vlček – Rieger, Pataki, Šnábl, Kollert, Hauschke – Hejnyš (61. Kuchta), Klapkovský, Werner (78. Pokorný), Hečko (85. Hlávka) – Jandík. (jl, mr)