Ten letos nabídne stejný systém, kterým se hrálo v sezóně uplynulé, tedy dvě skupiny mužstev rozdělených podle geografické polohy s tím, že nejlepších sedm týmů z obou skupin si to na jaře rozdá o postup, nejhorší sedmička z obou skupin bude hrát o záchranu v přeboru.

Nás na prahu nového ročníku okresního přeboru zajímala jediná otázka:

S jakým cílem vstupujete do této sezóny?

TJ SLOVAN BROUMOV B

Jan Kuchta, vedoucí mužstva: „Do sezóny jdeme s tím, že bychom se chtěli probojovat do jarní skupiny O postup. Dlouhodobějším cílem tohoto mužstva je pak vychovávat mladé hráče pro naše áčko."

TJ ČERVENÝ KOSTELEC B

Otakar Hála, trenér: „Cílem je dostat se do jarní skupiny O postup a podporovat áčko ve výchově mladých hráčů."

JISKRA VEBA MACHOV

Miroslav Hofman, sekretář: „Rádi bychom si na jaře zahráli ve skupině o postup. Z hostování se nám vrátili útočníci Martinec a Šolc, takže věřím, že se to pozitivně odrazí v naší produktivitě."

LOKO MEZIMĚSTÍ

Milan Škorpík, trenér: „Těžko říci, co očekávat od této sezóny. Samozřejmě budu chtít, abychom hráli na jaře lepší skupinu, což bude náš první cíl a pak se uvidí. Z týmu nám odešlo dvacet gólů v podobě Romana Dušánka, dále nám odešel Klicnar a skončil Pražák. Pár kluků nám přišlo z dorostu, přičemž jeden z nich se hned na prvním tréninku zranil a počítám, že nám bude tak dva až tři měsíce chybět. Přišel k nám Lukáš Hanák, který hrál dlouhé roky v Broumově a jeho zkušenosti by měly být znát."

SOKOL HEJTMÁNKOVICE

Miroslav Harasevič, hrající trenér: „Chceme samozřejmě skončit ve skupině o postup. Dalším naším cílem je ustálit kádr. Jaro se v Hejtmánkovicích moc nepovedlo, takže se tam nyní tvoří nový tým. Máme tam dost nových nebo spíše staronových hráčů, nyní tedy hlavně pracujeme na tom, aby si to vhodně sedlo."

SOKOL HEŘMÁNKOVICE

Luboš Jansa, hrající asistent trenéra: „Chtěli bychom navázat na povedené jaro a pokusíme se podzim zvládnou tak, abychom na jaře měli klid. Mančaft zůstává stejný, na poslední chvíli se nám navíc podařilo udělat dvě posily, takže by to nemuselo být špatné. Máme podporu obce i okolních podnikatelů, a tak bychom se jim za to chtěli výkony i výsledky odvděčit."

SLAVOJ TEPLICE N. MET.

Jaroslav Lád, trenér: „Každopádně chceme skončit ve skupině O postup. Kádr se přes léto prakticky nezměnil, ono ani není, kde brát. Přišel k nám jeden kluk z dorostu, který hrál v Meziměstí, a zájem máme o jednoho hráče z Police, ale to ještě nevíme, zda nám ho pustí. Soutěž tedy opět budeme hrát se stávající stárnoucí garniturou."

SK BABÍ

Václav Stránský, člen výboru SK Babí: „Naším prvním cílem je hrát na jaře ve skupině O postup. Samozřejmě bychom rádi předváděli pohledný fotbal, na který budou chodit diváci. Mužstvo se postupně přebudovává, základ tvoří hráči z loňského týmu hrajícího B-třídu, které budou doplňovat dorostenci."

SOKOL MEZILESÍ

Milan Vítek, sekretář oddílu: „Vloni jsme si dali vysoké cíle, které se nám nakonec nepodařilo naplnit, letos se tedy budeme držet při zemi. Vzhledem k tomu, že spadlo Babí a červenokostelecké béčko je ve skupině Sever, bude naše „jižní skupina" těžší. Zkusíme se probojovat do jarní skupiny O postup, a to ze třetí nebo čtvrté příčky. Víme, že to bude hodně složité a že k tomu budeme potřebovat hodně dobrý výkonů, přesto se o to pokusíme poprat. Bohužel se stále potýkáme se zraněními několika klíčových hráčů, což nám situaci vůbec neusnadňuje."

RASOŠKY-JOSEFOV

Vladimír Hynek, předseda oddílu: „Do nové sezóny si žádné ambice nedáváme, uvidíme, jak se nám povede start soutěže a od toho se to bude všechno odvíjet."

TJ VELKÉ POŘÍČÍ

Zdeněk Burdych, trenér: „Naše cíle jsou stejné jako vloni, hrát dobrý fotbal a zabudovat do kádru mladé kluky, kteří přišli z dorostu. Po úspěšné minulé sezóně nám odešlo nebo skončilo pět hráčů základu a tak se v první řadě hlavně chceme vyhnout záchranářským starostem."

AFK HRONOV

Marcel Vavera, sportovní manažer: „Určitě chceme bojovat o postup do I. B třídy. Ke změnám v kádru oproti jaru určitě dojde, ale stále ještě probíhají jednání, takže nechci být konkrétnější."

JISKRA JAROMĚŘ B

Tomáš Paleček, trenér: „Rádi bychom na podzim posbírat co nejvíce bodů. Naše skupina bude hodně silná, takže pokud se nám nepodaří postoupit do jarní skupiny O postup, tak ať máme co nejvíce bodů a nemusíme to honit na poslední chvíli, jako to bylo v loňské sezóně."

SOKOL VELKÁ JESENICE

Václav Hofman, sekretář oddílu: „U nás se cíle nemění. Chceme hrát pro diváky dobrou kopanou a pokusit se postoupit do finálové sedmičky. Letos to ale bude obtížnější úkol, neboť sestoupilo Babí, které bude chtít jistě zpátky. Z České Skalice se nám vrací Krčil a dojednáváme přestup zkušeného gólman Palasmana z Rasošek."