Turnaj byl rozlosován do pěti pětičlenných skupin. Z každé základní skupiny pak do finálového dne postoupily vždy dva nejlepší týmy a dva nejlepší týmy ze třetích míst.

Vzhledem k těžké kvalifikaci se do finálového dne neprobojovala hned řada velmi dobrých týmů s kvalitními a známými hráči, mezi které patřily například týmy jako S Garden (Frydrych, Fusek, Řezníček), nebo MAMBO (Tomeš, Rohlíček, Gall), Akademix HK (Žalman, Krois, Václavek, Hrabík), ale třeba i Miláno Jaroměř (Kořínek, Beneš, Huňák, Gorol) a další.

Do finálového dne se nakonec probojovalo 12 nejlepších týmů, které byly rozděleny do tří čtyřčlenných skupin. Z těchto finálových skupin postoupily do čtvrtfinále vždy dva nejlepší týmy a dva nejlepší ze třetích míst.

Do čtvrtfinálového pavouka se pak v nedělním finálovém dni nedostaly favorizované týmy Babylon Jaroměř (M. Michálek, Panenka, J. Michálek), nebo FC Antiga Sempre (Blažej, Holý, Chromek, Hůlka).

V prvním čtvrtfinále porazil „domácí" FC Jelichov (Poděbradský, Kilevník, Podolník, Diviš) družstvo s názvem Golden Guns (Hovorka, Sixta, Jehlička, Bönisch) až po penaltovém rozstřelu. Druhé čtvrtfinále proti sobě svedlo Mordor Team (Knobloch, Bodlák, Labík, Golovko) a DRUNK TEAM (Koubek, Veselka, Korba, Bastin). Z postupu se nakonec radoval druhý jmenovaný.

Ve třetím čtvrtfinále se utkalo FC Sportisimo (Janoušek, Klapka, Ottmar, Karal, Hečko) s Lambádou HK (Mašek, Lán, Linhart). Tento souboj nakonec rozsoudil až gólem pár vteřin před koncem prvně jmenovaný tým. V posledním čtvrtfinále zvítězil nováček turnaje Los Plážos (Friedl, Vydarený, Menšl, Krejčík) nad obhájcem loňského vítězství T.T.I.Team (Kopecký, Vágner, Radouš, Lištván) až po penaltách.

V prvním semifinále na sebe narazila družstva FC Jelichov a FC Sportisimo. V tomto utkání diváci branku neviděli a na penalty pak odešel vítězně tým FC Sportisimo. Ve druhém semifinále zvítězil DRUNK TEAM nad Los Plážos 2:0.

V zápase o bronz zvítězil po pokutových kopech FC Jelichov nad Los Plážoš a připsal si tak po dvou druhých místech z předchozích dvou ročníků i úspěch bronzový.

Ve finále se střetly dva „hradecké" soubory, a to FC Sportisimo a DRUNK TEAM. Prvně jmenovaný se dostal už do dvougólového vedení, aby pak DRUNK TEAM snížil těsně před koncem na 1:2, ale na zvrat v zápase to už nestačilo. FC Sportisimo tak zopakovalo své vítězství v tomto turnaji z roku 2011.

Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Jiří Janoušek z vítězného týmu FC Sportisimo. Nejlepším střelcem se stal Jiří Vydarený z Los Plážos a nejlepším brankářem byl zvolen po zásluze Tomáš Koubek z DRUNK TEAMu. Cenu FAIR PLAY pak získal tým Lambáda HK.

O slavnostní předání cen všem čtvrtfinalistům, které skvěle uváděl moderátor celého víkendu Tomáš Chmel, se postaral předseda Krajského fotbalového svazu Královéhradeckého kraje Václav Andrejs a pořadatel turnaje Jiří Lebedinský.

Velikou pochvalu za zvládnutý maratón 76 zápasů za víkend si pak zaslouží rozhodčí Lukáš Tryzna, Petr Buchta a Štěpán Janeček.