KRAJSKÝ PŘEBOR

Broumov – Rychnov nad Kněžnou 2:0 (1:0). Souboj dvou mužstev, kterým se na jaře příliš nedaří, nabídl průměrný fotbal. Do první šance se dostal po rohovém kopu v 8. min. Pohl, jeho hlavičku ale hostující brankář vyrazil. Pak se hra na dlouhé minuty přesunula mezi obě vápna. Jako blesk z čistého nebe pak přišla vedoucí branka Broumova. Ve 43. min. zahrával trestný kop z dálky Růžička, jeho centr hlavou lízl Michálek a míč zaplul do sítě – 1:0.
První větší vzruch nastal ve druhém poločase až po hodině hry, kdy Růžičkova dělovka orazítkovala tyč rychnovské branky. O chvíli později se krásným zákrokem blýskl domácí Dvořáček, který kryl odmávanou a posléze i odpískanou ofsajdovou šanci Rychnova. Do další šance se dostal Rychnov v 77. min., jenže nakonec před broumovskou brankou nedokázali zakončit. O dvě minuty později utekl z půlky hřiště broumovský Soumar, ale na gólmana nevyzrál. Pět minut před koncem utekl znovu Soumar, a jeho centr usměrnil do sítě rybičkou Štejnar – 2:0.

I. B TŘÍDA

Černíkovice – Machov 7:0 (5:0). V Černíkovicích chtěl hrát Machov otevřenou partii a zápas si užít, jenže to se mu stalo osudným.
Vyrovnaný stav vydržel jen do 13. min., kdy se prosadil Pauker. Domácí lépe kombinovali, byli pohyblivější a hosty přehrávali. Po půlhodině už byl stav 3:0. Machov mohl snížit, ale na faul v pokutovém území paní rozhodčí nereagovala. Na druhé straně projevila větší odvahu a po dvou penaltách v závěru poločasu šli domácí do kabin posilněni nedostižným pětibrankovým náskokem.
Do druhého poločasu šli Machovští s tím, aby zastavili domácí brankostroj a pokusili se alespoň zmírnit nepříznivý stav. Černíkovice se ale opět prosadily v 61. min., když se z přímého kopu trefil Brandejs. Machov sice bránil pozorněji, ale směrem dopředu se prosadit nedokázal. Konečnou sedmou trefu zaznamenali domácí v poslední minutě, kdy se ranou z dálky trefil Mňuk.
Sestava Machova: Král – O. Purtig (46. Středa), Šváb, J. Purtig, Kratochvíl (65. Šulc) – Zima (46. Martinec), Kubeček, R. Čech, Lecnar – Svatoš, Šolín.

Provodov – Smiřice 4:1 (1:1). Provodov začal pěkně od podlahy a už ve 2. min. se dostal do vyložené šance Pařízek, tváří v tvář gólmanovi ale neuspěl. O tři minuty později zklamal v další vyložené příležitosti a v 10. min. v tisíci-procentní šanci netrefil prázdnou branku Macek. Pak se začali osmělovat i hosté, dvakrát zahrozil jejich nejlepší hráč Bednář, ale Swaczyna byl v obou případech na místě. Pak však zase začali utahovat šrouby domácí. V další šanci se ocitl po půl hodině hry Khun, ale opět nedal. Až ve 37. min. se domácí ujali vedení, když faul na Khuna v pokutovém území potrestal proměněnou penaltou Vejprava – 1:0. Smiřice v Provodově hrozily hlavně z rychlých protiútoků a po jednom z nich ve 43. min. vyrovnaly na poločasových 1:1.
Do druhé půle vstoupil Provodov opět náporem, jehož výsledkem však byla v 55. min. jen tyč po dělovce Kuneše. O tři minuty později navíc zastavila branková konstrukce také střelu Khuna. S přibývajícím časem se domácí dostávali do křeče, čehož hosté mohli využít, jenže nastřelili jen břevno. Pak opět převzal taktovku hry Provodov, sevřel hosty na jejich polovině a ti jen bránili výsledek. Ten ale neubránili. V 79. min. se po krásném centru Pařízka trefil hlavou Vejprava – 2:1. Po inkasované brance otevřeli hosté hru, což byla voda na mlýn Provodova. V 83. min. předvedl krásnou akci Kuneš, který vybídl ke skórování Metznera – 3:1. Konečnou podobu dal výsledku po akci Kuneše v samém závěru Khun – 4:1.
Sestava Provodova: Swaczyna – Zelený, Vejprava, Tolda, Pfeifer – Pařízek, Kuneš, Müller, Macek (74. Chytrý) – Khun, Bensch (60. Metzner). (mr, rs)