Jeden z těch nerozhodných výsledků se zrodil právě v minulém kole, kdy Dobrovice doma podlehla Kutné Hoře po penaltovém rozstřelu.

So, 17.00: FK Náchod (11. místo, 27 bodů) – FK Dobrovice (1. místo, 50 bodů)

„O víkendu nás čeká v domácím prostředí soupeř nejtěžší – vedoucí celek Dobrovice," uvědomuje si náchodský trenér Jan Míl a pokračuje. „Lepší mužstvo jsem zatím v soutěžním zápase naší skupiny neviděl," přiznává trenér Náchoda. I proto sám uznává, že Středočeši jsou v čele soutěže zcela zaslouženě.

To však ale neznamená, že se jeho svěřenci nepokusí uhrát dobrý výsledek, zvlášť, když se nacházejí v situaci, kdy se jim hodí každý bod a doma to platí dvojnásob. „S každým se dá hrát a i Dobrovice už pár bodů poztrácela. Pokud podáme kolektivní, obětavý a bojovný výkon, tak určitě nejsme bez šance," věří svým svěřencům náchodský trenér Jan Míl.

A co by mohlo stát za případným náchodským úspěchem? „To ukáže až samotný průběh střetnutí," dodává náchodský lodivod.

Dobrovice je navíc výborně poskládaný tým, což náchodskému trenérovi přidělává vrásky na čele. „Vyzdvihovat někoho z tábora soupeře není jednoduché, protože těch hráčů, na které si budeme muset dát pozor, je víc. Obranu zkušeně řídí někdejší hráč Jablonce a Sparty Homola a v útoku se výrazně prosazuje Volf, který splňuje všechny předpoklady pro působení i ve vyšších soutěžích. Je rychlý, technicky vybavený, s dobrým výběrem místa a hlavně gólový," přece jen zmiňuje trenér Míl dvě osobnosti z kádru soupeře.

Pozitivní zprávu přináší trenér Míl i náchodským příznivcům. „Pomalu se nám vyprazdňuje marodka, trénovat už začali Hlava s Petrem," zmiňuje dva absentéry, bez nichž se musel v posledních zápasech obejít.

Přesto trenér přiznává, že v sestavě pravděpodobně k velkým změnám nedojde. „Ale uvidíme po pátečním tréninku," nechává si volná zadní vrátka trenér Míl. (mr, dop)