Je podle vás po nedávno skončeném podzimu důvod ke spokojenosti nebo spíš k zamyšlení?
Jednoznačně nemůžeme být po podzimu spokojeni s bodovým ziskem. Je stejný, jako v minulé sezóně a sezónách předešlých. Pozitivní rozdíl je v počtu našich hráčů a hráčů na hostování.

Jak moc vás zpětně mrzí prohra v posledním podzimním utkání na půdě posledního Českého Brodu? Mít tyto tři body, konto Náchoda by narostlo už na velmi slušných 22 bodů, což by bylo na dosah klidnému středu.
Nás musí mrzet každá ztráta, a to hlavně v domácím prostředí. Bylo jasné, že v Českém Brodu nás nebude čekat nic lehkého, přesto jsme chtěli přerušit sérii několika po sobě jdoucích porážek. Navíc jsme byli i kompletní, a proto jsme tento zápas měli zvládnout!

K týmu jste přišel v průběhu podzimu jako asistent, pak jste ho převzal po odvolaném Radovanu Hromádkovi jako hlavní kouč. Jak na vás mužstvo působilo. Ať už herně, nebo morálně?
Na nějaké analýzy nebyl čas, aby byl progres, musí k tomu být i čas.

Devatenáct vstřelených a šestadvacet inkasovaných branek není úplně dobrá vizitka. Co za ní podle vás stojí?
Organizace hry směrem dopředu i dozadu. Zápas je divadlo, musí bavit herce a hlavně diváky. Musí tam být ale ochota pracovat a zlepšovat se.

V letošní sezóně se poprvé objevila novinka, kterou jsou pokutové kopy po nerozhodném výsledku. Jak se vám osobně tato novinka zamlouvá a jak hodně to ovlivnilo tabulkové postavení Náchoda?
Každého věc. Tabulku to ovlivnilo dost. Doma jsme na střelbu z pokutových kopů nejméně dvakrát prohráli

Na čem bude muset podle vás Náchod přes zimní přestávku nejvíce zapracovat?
Vše je o hlavách a důležité je najít správnou cestu. Přesto, bez tvořivé a poctivé práce, osobního přínosu všech zúčastněných, se nedá nikam posouvat. To platí i v tomto světě.