Dlouho to vypadalo, že by podzim mohl dopadnout nad očekávání. Závěr podzimu ale Novému Městu moc nevyšel. Proč?
Po zdařilé sérii, kdy jsme získali 17 bodů v sedmi utkáních v řadě, to muselo přijít. Mnozí hráči měli pocit, že už se všechno udělá samo, do některých utkání v závěru podzimu jsme nastupovali bez pokory a odhodlání bojovat. Doufám, že už je to za námi a hráči si uvědomí, v čem je naše síla a že o vítězství rozhodují sami svým přístupem.

Co vám jako trenérovi ukázal ten první půlrok ve vyšší soutěži? Ať už je to z hlediska vašeho týmu, tak i z hlediska úrovně soutěže?
Z mého pohledu má většina týmů svou kvalitu, první může prohrát s posledním. Hra je rychlejší, ve většině případů velmi dobře organizovaná, v týmech se objevuje množství hráčů s historií ve vyšších soutěžích, což do hry samozřejmě přináší kvalitu a zkušenost. Pro náš tým to byla velká výzva a jsme za účast v této soutěži rádi.

Co je potřeba proto, aby mělo Nové Město klidné jaro?
Kdybych to věděl, tak to udělám (smích). A teď vážně: Využijeme opět všech reálných možností ke kvalitní přípravě, určitě nesmíme nic podcenit, podzim nám ukázal spoustu nedostatků v naší hře, zejména v útočné fázi a produktivitě. My v týmu „rozdílové hráče" nemáme, proto se naše úsilí soustředí na tréninkový proces, týmový výkon a zapracování odchovanců.

Máte v plánu využít zimní přestávku i k posílení, nebo jste přesvědčen o tom, že současný kádr nebude mít na jaře problémy?
Jsem přesvědčen o síle našeho týmu, neznamená to však, že to bude stačit k zajištění klidného jara. Pokud bych ale nevěřil svým hráčům a naší společné práci, nemusel bych tu být. Tento vztah však musí být oboustranný, pokud hráči nebudou věřit tomu, co děláme, je to vše marná práce. K nějakým změnám, resp. doplnění kádru však v průběhu zimní přestávky s největší pravděpodobností dojde. (mr)