KRAJSKÝ PŘEBOR

Nové Město nad Metují – Jaroměř 3:3 (1:1), 3:4 na penalty. Lépe vstoupili do utkání domácí, kteří byli v úvodu lepším týmem. V 11. min. měl po chybě hostujícího Rejchrta velikou šanci domácí Lelek, ale sám před Ondráčkem střílel vedle. O dvě minuty později se ke střele dostal aktivní Sedláček, ale těsně minul jaroměřskou branku. Tentýž hráč si vše vynahradil v 19. min., kdy z levé strany utekl obraně Jaroměře a krásnou střelou poslal svůj tým do zaslouženého vedení – 1:0. Jaroměř tento gól trochu probral a ve 23. min. měla šanci v podání Škody. Zhruba od 30. minuty se strhla v Novém Městě veliká průtrž mračen, po které se Jaroměř vzpamatovala a převzala otěže zápasu do svých rukou. Pět minut před přestávkou vstřelila gól Martinem Čenovským, ovšem praporek pomezního signalizoval ofsajd. Jaroměř se však ještě v první půli prosadila. Ve 45. min. prudkou střelu Holuba domácí Krunčík jen vyrazil a Ponikelský se při dorážce nemýlil – 1:1.
Hned v 50. min. mohla jít Jaroměř do vedení, ale Škoda svůj samostatný nájezd ze strany neproměnil a netrefil ani branku. Po hodině hry poslal prudký centr do domácího vápna Škoda, ovšem nikdo z jaroměřských hráčů na něj nedosáhl. V 66. min. střílel Škoda, jeho ránu domácí brankář jen vyrazil a Exnar hlavou poslal svůj tým do vedení – 1:2. Vedení si ale Jaroměř neužila dlouho. Hned v 67. min. chyboval Ondráček, kdy mu propadl balón mezi rukama a Sedláček už měl snadnou práci – 2:2. Jaroměř však vyrovnání nezlomilo a byla od této chvíle jednoznačným pánem na hřišti. Gólu se dočkala v 71. min., kdy Čenovský vybojoval zdánlivě ztracený míč, který umístil do domácí sítě Kašajík – 2:3. V 77. min. měl obrovskou šanci Exnar, ovšem před úplně prázdnou brankou promáchl a míč vůbec netrefil. Vzápětí spálil další obrovskou šanci Jaroměře Exnar, který trefil jen tyč. Když už se zdálo, že Jaroměř vítězství udrží, přišla v 86. min. standardní situace, kterou domácí zahráli výborně a Voráček vyrovnal – 3:3. V poslední minutě zápasu měla ještě jednu velikou šanci Jaroměř, ovšem tvrdou střelu Škody gólman Krunčík chytil. V následném penaltovém rozstřelu byla šťastnější Jaroměř a připsala si zasloužený bod navíc.

I. B TŘÍDA

Dolní Kalná – Hronov 3:2 (1:1). Hronov odehrál na hřišti v Dolní Kalné hodně smolné utkání, ve kterém doplatil na hrubé individuální chyby. Poprvé se skóre měnilo ve 20. min., kdy míč putoval od brankáře Lindra přes Marxe, Kuru až k Neuschlovi, ten ho vrátil zpět na Kuru, jenž krásnou střelou k tyči otevírá skóre zápasu – 0:1. Když už to vypadalo, že se půjde do kabin za hubeného hronovského vedení, tak Zíta místo odkopu míče do autu nabídl šanci protihráči, který ji zužitkoval – 1:1.
Do druhé půle vstoupili aktivněji opět hosté, kteří se po hodině hry ujímají trefou Šťavíka opět vedení – 1:2. Ani to ale Hronov neudržel. Uplynulo jen pět minut, když si vybral slabší chvilku Marx, nechal odcentrovat soupeře a po přesné hlavičce se začíná znova – 2:2. Pytel smůly si hosté vybrali v 80. minutě. To výkop domácího brankáře propadl mezi oběma hronovskými stopery a D. Ježek překonal vyběhnutého Lindra – 3:2.
Sestava Hronova: Lindr – Ansorge, Zíta (41. Rojšl), Puraš, Tichý – Marx (81. Myšák), Franců (49. Novák), Schreiber, Kuru – Šťavík, Neuschl.

Předměřice nad Labem – Jaroměř B 4:2 (2:2). V Předměřicích se začalo pěkně zhurta. Už ve 4. min. mohli jít hosté do vedení, ale Ameti svůj nájezd neproměnil. A tak vstřelili první branku domácí. V 8. min. nebyl hostující Schejbal u míče z vápna dříve a domácí i se štěstím dávají vedoucí gól – 1:0. V 15. min. po levé straně pláchl jaroměřský Ameti, předložil přihrávku do vápno, odkud se Ulrych nemýlil – 1:1. O tři minuty později jde jaroměřské béčko do vedení, když Ameti zpoza vápna volejem přeloboval obranu i brankáře – 1:2. Ve 20. min. byl domácí Pekáč sám před Schejbalem, ale hlavičkoval nad jeho branku. Ve 33. min. se domácí přece jen vyrovnání dočkali. Důraz ve vápně ukázal zkušený Šmarda a bylo to 2:2.
Už po pěti minutách druhé půle šel z pravé strany na domácího brankáře Ulrych, ale nedal. V 57. min. si našel míč po rohu na zadním malém vápně jaroměřský Ameti, ale jeho střela neměla razanci a brankář Předměřic si s ní bez problému poradil. V 67. min. se kopala penalta po střetu Schejbala s domácím hráčem a Šmarda upravuje na 3:2. Od té doby byli domácí lepší, dokázali podržet míč a hosty nechali jen běhat. V 81. min. se ukázal hostující brankář Schejbal, který vytáhl velmi dobře kopnutý trestný kop Šmardy. A byl to právě neúnavný Šmarda, který v 88. min. utekl po levé straně, míč předložil na penaltu spoluhráči, jenž uzavřel na konečných 4:2.
Sestava Jaroměře B: Schejbal – Křivský (40. R. Matějíček), Kučera, Emlar (74. Németh), Špaček – Ulrych (72. Častvaj), Jirka, Holeček, Hekele – Vít, Ameti (90. Sodomka). (dm, mr, jl)