Ti zatím na svém hřišti odehráli v nové sezóně dvě utkání a obě skončila penaltovou loterií. V prvním případě se přiklonilo štěstí na stranu soupeře, v minulém utkání se pak z druhého bonusového bodu radoval Náchod. Penalty však nejsou cizí ani Benátkám nad Jizerou, které se v Náchodě představí v sobotu. Benátky totiž první tři duely dovedly až do penaltového rozstřelu. A nutno podotknout, že tato dovednostní disciplína jim vskutku jde, protože všechny tři rozstřely vyhrály.

So, 17.00: FK Náchod (9. místo, 6 bodů) – SK Benátky nad Jizerou (5. místo, 9 bodů)

„Trenéra i mužstvo znám, s Buryánem jsem ještě hrál a znám se i s Flachbartem. Bude to hodně nepříjemné utkání," říká hned v úvodu s výhledem na sobotu náchodský trenér Radovan Hromádko.

Ten zároveň ještě poukazuje na další zajímavou skutečnost, a to, že není vůbec jisté, s jakou sestavou soupeř do Náchoda dorazí. „Benátky jsou farma Mladé Boleslavi a vzhledem k tomu, že je reprezentační přestávka, může se stát, že k nám někdo z Boleslavi dorazí," dodává náchodský kormidelník.

Také on ale chystá překvapení. „Plánujeme podstatné změny a chceme hrát otevřeněji," poodkrývá karty trenér Hromádko, jenž by měl mít k dispozici tu nejsilnější sestavu. „Někteří hráči si ještě doléčují drobná zranění, ale trénují všichni, takže věřím, že budou všichni v sobotu také připraveni," dodává náchodský trenér. (mr)