DIVIZE

Náchod – Vysoké Mýto 1:1 (0:0), na penalty 6:5. Domácí hned v úvodu přečkali dvě velké šance vedoucího celku tabulky. Už ve 2. min. Hable doslova namazal hostujícímu Machovi, který ale v zakončení minul Balážovu branku, a v 5. min. dorážku Tomáška z bezprostřední blízkosti kryl pohotový Baláž. I v dalších minutách první půle byli hosté nebezpečnější a domácí prakticky k ničemu nepouštěli. Po čtvrt hodině hry pálil z otočky do připraveného Baláže hostující Rezek a o chvíli později se poprvé osmělili i Náchodští. Trestný kop z dobré vzdálenosti ale Punar nasměroval pouze do zdi a ve 28. min. střelu Zinkeho vyrazil na roh hostující brankář. Zinke se o deset minut později tlačil do zakončení znovu, jeho brejk ale včas důrazně utnul křižující hostující stoper.

Také do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, kteří hned v úvodu zahrozili rychlou akcí. Za aktivitu bylo Vysoké Mýto odměněno v 64. min., kdy sudí Šťastný nařídil proti domácím pokutový kop, který Fikejz bezpečně proměnil – 0:1. O pět minut později přečkali domácí další velkou šanci Vysokého Mýta, a vzápětí začínali pomalu přebírat otěže utkání. V 71. min. se domácí dožadovali po zákroku na Simona pokutového kopu, ten sice sudí nenařídil, o minutu později se však míč dostal opět k Simonovi, který poslal nadýchaný centr do malého vápna, kde rybičkou usměrnil míč do sítě Jimmy – 1:1. Vzápětí se tlačil do šance domácí Omovie, gólman ale jeho úmysl přečetl a včas zakročil. Definitivní rozuzlení mohlo přijít v 84. min., kdy po závaru před hostující brankou zůstal ležet domácí Hable. Hlavního sudího si k sobě vyžádala asistentka rozhodčího, která hlavnímu arbitrovi nabídla svůj pohled na situaci. A ten nebyl pro hosty nijak radostný. Vysokomýtský Fikejz si zblízka prohlédl červenou kartu a navíc se proti hostům kopala penalta. K té se postavil Zinke, jenže jeho úmysl gólman hostů přečetl.

Zápas tak pomalu dospěl do penaltové loterie. V ní hned v první sérii selhal hostující Dvořák, skóre neproměněných penalt ale „vyrovnal" ve druhé sérii domácí Simon. Další čtyři aktéři už byli na obou stranách úspěšní. Až v sedmé sérii hostující Tomášek neproměnil, zatímco domácí Brich ano.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Dobruška – Provodov 1:0 (1:0). Souboj celků ze spodních pater tabulky žádné velké fotbalové očekávání přinést nemohl. A bohužel také nepřinesl, když obě mužstva servírovala fotbal nevalné úrovně. Jediný gól utkání přišel ve 14. min., kdy domácí Mikušík postupoval z úhlu sám na hostujícího brankáře Vacha a prostřelil ho – 1:0. Hosté z Provodova měli v první půli jedinou gólovou příležitost. Polák postupoval sám na brankáře Dobrušky, jenže mu byla branka malá.

Po změně stran si hostující fotbalisté nevypracovali vůbec žádnou šanci, ale domácí na tom nebyli o nic lépe. O vzruch se tak postaral jen pět minut před koncem hostující Srkal. Toho neustálým okopáváním domácí hráči vyprovokovali natolik, že si provodovský špílmachr vykoledoval červenou kartu.

Libčany – Červený Kostelec 3:0 (0:0). Domácí nastoupili proti oslabenému Červenému Kostelci sebevědomě, pozorně bránili a nepouštěli hosty do vyložených šancí. Sami si naopak několik nebezpečných situací vytvořili, z žádnou však gólově nenaložili.

Druhá půle nabídla podobný obraz hry jako ta první s tím rozdílem, že tentokrát už góly padat začaly. Ten první přišel po trefě domácího Karanského v 57. minutě. Inkasovaná branka hosty viditelně zmrazila a než se vrátili zpět do hry, inkasovali v 63. min. podruhé. Na konečných 3:0 upravoval čtvrt hodiny před koncem Hubička.

I. B TŘÍDA

Vamberk – Police nad Metují 0:6 (0:2). Kdo zastaví rozjetou Polici?

Celek, který ještě vloni na podzim bojoval především sám se sebou, zažívá neuvěřitelný start do soutěže. Nejenže ze tří utkání všechna vyhrál za tři body, navíc v nich nastřílel osmnáct branek a pouze jedinkrát inkasoval.

Normu šesti branek na utkání začali Poličtí ve Vamberku plnit poměrně záhy. Bezbrankovým stavem pohnul už po dvou minutách hry Jandík, jenže pak se hostující fotbalisté gólově, nikoliv však herně, odmlčeli. Pojistku tak přidal až pět minut před přestávkou T. Mucha – 0:2.

Také po změně stran hosté udeřili poměrně brzy. Běžela 50. min., když posunul stav na 0:3 Sivak, o čtvrt hodiny později přidal čtvrtý polický gól Semerák a za další čtyři minuty přidal svou druhou přesnou trefu v utkání opět Sivak – 0:5. Na konečných 0:6 upravoval proměněným pokutovým kopem těsně před koncem utkání Klapkovský.

Sestava Police nad Metují: Bouška – Kollert, Kudláček, Vik, J. Mucha – Jandík, Klapkovský, T. Mucha (75. Švorčík), Šprinc (58. Salfický) – Valtera (49. Sivak), Semerák.

Předměřice nad Labem – Velké Poříčí 1:0 (1:0). Poslepovaná sestava se už stává v utkáních Velkého Poříčí tradicí, tentokrát neodjelo do Předměřic z různých důvodů hned osm hráčů, z toho pět ze základní sestavy.

Přesto začali hosté aktivně. Mezi pátou a patnáctou minutou si vytvořili tři slibné příležitosti, v nichž postupně selhali Vít, Závada i M. Lokvenc. Posledně jmenovaný, který běžně svým spoluhráčům kryje záda v brance, byl tentokrát na hrotu útoku, dostal se do úniku, obešel i brankáře, jenže netrefil prázdnou branku. Trest Předměřic tak na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 20. min. Hanzl poslal míč dozadu na Zeleného, ten pod tlakem chyboval, ve vápně pak zatáhl za záchrannou brzdu a kopala se penalta, kterou zkušený Šmarda proměnil – 1:0.

Druhý poločas toho moc nepřinesl, snad jen dvě slibné příležitosti domácích, s nimiž si poradil Máslo v hostující brance. Velké Poříčí ve druhé půli vůbec nic nevymyslelo, a tak na půdě nevýrazných Předměřic prohrálo 0:1.

Sestava Velkého Poříčí: Máslo – Pařízek, O. Lokvenc, Zelený, Novák – Marek, Hurdálek, Hanzl, Vít – M. Lokvenc, Závada.