ČESKÁ LIGA U19

Doubravka – Náchod 1:3 (0:1). „Po dlouhé cestě jsme nastoupili k těžkému utkání. Domácí se do nás opřeli, ale my jsme jejich útočné snažení eliminovali. Do vyložených šancí se dostávali po standardkách. My jsme také několikrát zahrozili, ale jinak se hrálo převážně mezi vápny. Domácí nám darovali první branku po špatném výhozu brankáře, a tak se do poločasu šlo pro nás veseleji. Ve druhém poločase domácí chtěli vyrovnat, což se jim nakonec podařilo a pak nás několikrát nebezpečně ohrozili. Tlak jsme ale přestáli a utkání jsme zvrátili v závěru, kdy se hezky trefil P. Panenka a v nastaveném čase Vlček. Tým chválím za disciplinovaný a poctivý výkon," shrnul utkání asistent náchodského trenéra.

Náchod se díky výhře posunul na čtrnácté místo se ziskem 11 bodů, tabulku vede Benešov (27 bodů), poslední je Kolín (8 bodů).

Branky Náchoda: 43. Chládek, 80. P. Panenka, 90. (+2) Vlček.

Sestava Náchoda: Hladík – Král, P. Panenka, Runkas, Rorbach – M. Panenka, Chládek, Vlček, Hanel – Bareš, Pípek. Střídali: Klečák, Schärfer, Bogusz, Zelman, Vik.

VÝCHODOČESKÝ PŘEBOR

Náchod B – RMSK Cidlina 5:3 (1:2). „Zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme podali hanebný výkon, nedařilo se nám vůbec nic. Měli jsme jednu šanci a proměnili ji, ale jinak to bylo z naší strany vše. Hosté vedli zaslouženě. Do druhého poločasu jsme vlétli, hráli jsme v pohybu, důrazně a dostali Cidlinu pod tlak. Přežili jsme její tři tutovky a pak jsme udeřili my. Zasloužené vítězství, chválím za druhý poločas! Výborný výkon podal Urban, autor dvou gólů a dvou gólových nahrávek a několikrát nás podržel brankář Weisser," říkal po utkání náchodský trenér Martin Šnajdr.

Branky Náchoda: 18. a 56. Urban, 72. a 76. Pavlíček, 78. M. Panenka.

Sestava Náchoda: Weisser – Vítek, Donát, Berger, Macek – Zelman, Němec (59, Volf), Panenka M., Urban (90. Bělka) – Bogusz (89. Jahoda), Růžička (66. Pavlíček).

Česká Třebová – Nové Město nad Metují 2:0 (1:0). „V dnešním utkání jsme navázali na zlepšený výkon z minulého utkání, ale k naší škodě i na zahazování gólových šancí, které jsme si vypracovali. Konečný výsledek stanovil šťastný gól téměř z poloviny hřiště a z pokutového kopu po nastřelené ruce. Dnes vyhrálo ne lepší družstvo, ale šťastnější," řekl k zápasu novoměstský trenér Jaroslav Macháček.

Sestava N. Města: Holý – Štěpán, Junek, Lukášek, M. Škoda (58. Pokorný) – A. Borůvka, Hanzl, Valášek, D. Borůvka – Majer (78. Holčík), M. Škoda II.

Náchod je v tabulce Východočeského přeboru desátý (16 bodů), Nové Město je předposlední (6 bodů). Tabulku vede béčko Pardubic, které už posbíralo 29 bodů, na premiérový bodový počin naopak čeká poslední Dvůr Králové. (jp, dop)