Do černého se opět trefil stoper Matějka, který si nakonec připsal vítězný gól.

„Utkání slibovalo útočný fotbal, oba týmy musely hrát na výhru, pokud stále chtěly pomýšlet na první příčku. My jsme měli velmi dobrých pětadvacet minut, šťastný gól ale vrátil hosty do hry a od této chvíle až do konce se hrálo útočně laděné a vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. Nutno přiznat, že hosté byli dvakrát velmi blízko vyrovnání, když nám zvonili na břevno i tyč. Výhra s kvalitním týmem je velmi cenná, o titul se ještě popereme," radoval se po výhře hrající trenér Cidliny Michal Blažej.

Krok s novobydžovským celkem udržely Libčany, které mají dvě kola před koncem přeboru na kontě totožný počet bodů. „Kohoutům" pomohla k třígólové výhře nad Jaroměří dobrá produktivita, což přiznal i předseda oddílu Jan Schejbal. „Tentokrát jsme žádnou velkou fotbalovou kvalitu neviděli. Na rozdíl od soupeře jsme byli v koncovce produktivní, a to rozhodlo o konečném výsledku. Doufáme, že se hráči šetřili na zítřejší finále krajského poháru, na které se velmi těšíme."

Ideální nápravu si zjednali fotbalisté Jičína, kteří po minulém výprasku v Provodově doma zdolali Kostelec nad Orlicí 3:0.

Už na páté místo poskočil ambiciózní celek Rychnova nad Kněžnou, který nyní doma zdolal Hořice 3:1. Dvě branky vsítil kanonýr Jiří Počtýnský.

Další domácí zklamání na svém stadionu zažila Slavia Hradec Králové. Ta v tomto dějství padla s Novým Městem 0:1.

Jasný výsledek se zrodil v Chlumci, kde si domácí borci vyšlápli na silnou Vysokou nad Labem (4:1).

Jeden bod si připsala Dobruška, která má stále ještě teoretickou šanci na záchranu. Svěřenci trenéra Petříka po remíze 2:2 v Lázních Bělohradě prohráli penaltový rozstřel.

Důležitou výhru si připsal Broumov, který výhrou 5:2 poslal soupeře z Provodova do I. A třídy.

Událost kola

Tak jednoznačný výsledek se nečekal. Mužstvo Chlumce na svém stadionu přehrálo silnou Vysokou nad Labem o tři branky.

Zklamání kola

Druhá domácí porážka v řadě. A navíc další s mužstvem ohroženým sestupem. Fotbalisté hradecké Slavie tentokrát nestačili na Nové Město.

Výrok kola

„Když jsem se před zápasem ptal trenéra Průchy, jakou na nás zvolil taktiku, odpověděl jedním slovem – přestřílet. Bohužel pro nás se jeho slova vyplnila."
(Miroslav Píša st., vedoucí Vysoké nad Labem)

Krajský přebor - sestava 28. kola podle Deníku

Drahorád (4, Broumov) - Hartman (2, Chlumec nad Cidlinou), Matějka (6, Nový Bydžov), Rompotl (Libčany) - Krahulec (2, Dobruška), Šimon (Broumov), Loner (3, Lázně Bělohrad), Blažej (7, Nový Bydžov) - L. Macháček (3, Nové Město nad Metují), Počtýnský (7, Rychnov nad Kněžnou), J. Macháček (2, Jičín)