Poslední dobou dostávám, a vy určitě také, stále stejnou otázku. Postoupil Náchod do divize? Jak to tedy ve skutečnosti je?
Mnoho, i relativně fundovaných lidí, ví více, než řády. Já v současné době nemůžu říct, jestli hrajeme divizi, protože losovací aktiv je až 25. června, a to, jestli tam jsme, budeme vědět až na místě.

A co odpovídáte na tyto otázky vy?
Že zatím hrajeme krajský přebor. V něm jsme skončili druzí, takže jsme nesestoupili. To máme jisté.

Pojďme k sezóně, jaká podle vás byla?
Podzim moc hodnotit nemůžu, protože jsem tým převzal tři kola před koncem. Dobrou zimní přípravu trochu znehodnotil hned první jarní zápas, v němž jsme remizovali v Trutnově. Jaro nám pak ukázalo, že nám chybí zkušenost, ať už je to při zakončování, nebo u těch finálních věcí. Na jaře jsme neodehráli špatné partie, ale ty důležité, jako třeba s Kratonohy, jsme prohráli. V samotném závěru soutěže jsme měli takovou třízápasovou epizodu, která se mi vůbec nelíbila a k Náchodu nepatří.

Zmínil jste Kratonohy. Ten domácí zápas jsem viděl a zdálo se mi, že vůbec nevíte, kudy na dobře zformovaný obranný blok?
My máme díky těm našim nezkušenostem velký problém. Kratonohy to odehrály zkušeně a ostatní týmy to většinou odehrály hodně z obrany. Z mého pohledu jsme v mnoha případech nehráli špatný fotbal, ale, a to budu tvrdit vždycky, že když se hraje o postup, nebo o sestup, tak je mnoho zápasů, které stojí lidově za ho…

Vzpomínám si, že jste vždy, když jsme spolu dělali hodnocení mládeže, razil myšlenku ofenzivního pojetí a s tou jste šel i k áčku…
…to je pravda, ale pokud sem přijedou týmy, které to zaparkují před svým vápnem a spoléhají na brejky, nebo standardní situace, tak to prostě nejde a pak se dostáváme do problémů. Máme na čem pracovat.

Co kádr, bude se nějak měnit?
Měnit se určitě bude. V informačním systému FAČRu už je zadaný Lukáš Říha, který skončil školu v Novém Městě nad Metují a dostal fotbalovou nabídku i se zaměstnáním v Kostelci nad Orlicí. Druhým hráčem na odchodu je Ondra Vrabec, který studuje vysokou školu v Praze a ještě tam tři roky bude. Ten dostal nabídku od Motorletu. U obou si ale cením, že férově přišli a řekli mi, jak to je. Dalším na odchodu je Runkas, který přišel s tím, že jde do přípravy s Převýšovem.

A co příchody?
Nějaké hráče vytipované máme, probíhají jednání, ale zatím nechci být konkrétní.

Kdy začínáte přípravu?
Ať budeme hrát krajský přebor, nebo divizi, tak s přípravnou začneme 11. července a trénovat budeme každý den. Hned 15. odjíždíme na Slovensko, kde bychom se ten samý večer měli utkat s týmem Horné Saliby, což je tým na úrovni krajského přeboru. V neděli bychom měli hrát s třetiligovou Galantou. V pondělí večer se vrátíme a ve středu nás čeká ve Vamberku zápas s Letohradem. Víkend 23. a 24. může být pohárový, nebo tam máme předběžně domluvený Červený Kostelec. Pokud by nebyl o týden později pohár, měl by tam být Rychnov a ve středu 3. srpna hrajeme s hradeckou U19. V jednání jsou i další zápasy.