Stihli jste v přípravě všechno, co jste chtěli?
Ano, stihli jsme všechno, co jsme chtěli. Ať už to bylo soustředění na Slovensku, ať to byla hrubá příprava, bylo to vždy zaměřené na míč a na dynamiku, protože letní příprava je hodně krátká. Toto jsme zvládli. Pak šlo také o pracovitost hráčů a částečnou změnu jejich myšlení, což není úplně jednoduché. Věřím, že se to snad podařilo, ale to ukáže až soutěž.

Které z přípravných utkání pro vás mělo největší vypovídající hodnotu?
Každý zápas měl nějakou vypovídající hodnotu. Ať to byly zápasy na Slovensku, nebo tady v Čechách. Po sportovní stránce byl nejzajímavější zápas s třetiligovou Galantou, kdy se hrál oboustranně kvalitní fotbal. Každé utkání mi ale ukázalo něco, a to především po stránce morálně-volních vlastností. Ti hráči se jinak chovají, když hrají proti osmnáctiletým klukům, kde řeší každé strčení a jinak se chovají, když nastupují proti třetiligové Galantě, kde jim rázem nevadí nic. A i na tuto stránku hráčů se zaměřuji.

Když se podíváme na posily, všechno to jsou ofenzivní hráči. Jste tedy po této stránce spokojen, nebo byste rád ještě kádr doplnil?
Co se týká ofenzivních hráčů, tak jich máme dostatek, takže bych tady asi už jen těžko hledal nějaké doplnění. Kde bychom potřebovali doplnit, je střed zálohy, kde nám chybí tvořivý hráč. Těchto hráčů bohužel moc není a většinou jsou hodně brzy rozebraní. Musíme se tedy pokusit to nahradit ze svých zdrojů a tady mě mrzí, že někteří hráči, kteří by na tomto postu hrát mohli, nemají zájem.

Na pravém okraji obrany vypadl ze sestavy zraněný Moravec, jak to s ním aktuálně vypadá?
Míša Moravec začal minulý týden v pátek trénovat a cítí se velmi dobře. Když se vracel z dovolené, tak mi hlásil, že má naběháno i naplaváno. Přesto to u něho musíme řešit velmi opatrně, protože nechceme nic uspěchat. V tuto chvíli nemůžu říct, jestli proti Trutnovu nastoupí nebo ne. On sám se cítí výborně, ale jak ho znám, tak co se týká fotbalu, bude se cítit vždycky výborně (úsměv).

V prvním utkání sezony hostíte Trutnov, s nímž jste se utkali i v rámci přípravy. V čem si podle vás budou tato utkání podobná a v čem budou odlišná?
Trutnov bude vždycky těžký soupeř. Nikdy to s ním nebylo lehké a je jedno, jestli šlo o přípravu, nebo o mistrovský zápas. V tom pohárovém utkání jsme měli rozhodnout už v prvním poločase a místo toho, abychom vedli 2:0 nebo 3:0, tak soupeř vyrovnal. Trutnov je tým, kde ti hráči spolu hrají strašně dlouho a jsou na sebe zvyklí. U nás se to naopak teprve trochu staví. Předpokládám tedy, že to bude hodně podobné jako v tom poháru. Bude se bojovat, z mého pohledu to může být chvílemi i nekoukatelné, ale Trutnov to tady zadarmo určitě nedá.

S kolika body byste byl po podzimu spokojen?
Když počítáme, že za vítězství jsou tři body a na podzim se hraje patnáct zápasů, tak 45 bodů (smích). Ne, teď vážně. Samozřejmě víme, že ta soutěž bude obrovsky těžká. Je tam osm nových týmů, z toho dva spadly a ať je to Kolín nebo Čáslav, tak to není tak dlouho, co hrály druhou ligu. Soutěž bude naprosto vyrovnaná, v současné době nevím, kde hledat favorita. Ale abych se vrátil k otázce. Spokojen bych byl s nějakými 28 až 30 body. Když se ale podíváme na loňský ročník, kde byly odskočené jen první dva týmy a pak to bylo všechno v nějakých pěti bodech, tak letos to může být hodně podobné.