KRAJSKÝ PŘEBOR

Chlumec nad Cidlinou – Nové Město nad Metují 1:1 (1:0), na penalty 7:8. Zachraňující se Chlumec potřeboval nutně bodovat, jenže ani Nové Město nemá na rozhazování. I přesto se ale dala čekat zvýšená aktivita domácích, kteří chtěli opustit sestupové příčky.
Tato domněnka se od prvních minut potvrzovala, domácí byli v úvodu aktivnější, vytvořili si několik standardních situací, do vyložené šance je však pozorně bránící hosté dlouho nepouštěli. Úvodní nápor domácích však záhy opadl a do hry se začali dostávat i hosté, kteří přebrali taktovku utkání. Pět minut před přestávkou však nechávají hosté trestuhodně bez povšimnutí průnik domácího Jandy do pokutového území a Chlumec se ujímá vedení 1:0.

Do druhé půle vstoupili hostující fotbalisté se snahou zápas otočit ve svůj prospěch. Byli aktivnější, lépe kombinovali, vytvářeli si i brankové příležitosti, jenže z toho dokázali vytěžit pouze vyrovnávací gól. Deset minut po změně stran vyrovnává na konečných 1:1 Kudláček. Zápas tedy nakonec musely rozsoudit pokutové kopy, v nichž se štěstí přiklonilo na stranu hostí z Nového Města nad Metují.

Vysoká nad Labem – Červený Kostelec 1:1 (1:0), na penalty 6:5. Hosté odjížděli k utkání bez pěti hráčů základní sestavy a s dvěma fotbalisty B-týmu v základní sestavě.

Utkání se ale pro hosty nevyvíjelo dobře, už po čtvrt hodině hry se domácí prosazují střelou z vápna a jdou do vedení 1:0. Pak se ale chopili taktovky zápasu hosté, vytvořili si několik slibných brankových příležitostí, jenže v koncovce se v poslední době Kostelec trápí a nejinak tomu bylo i ve Vysoké.

Druhý poločas byl výhradně v režii hostujícího Červeného Kostelce, který však dokázal jen vyrovnat. Na 1:1 dával po krásné individuální akci Kováčik. Deset minut před koncem měl na kopačce vítěznou trefu hostující Čáp, jenže ideální okamžik prováhal.
O vítězi zápasu tak musely rozhodnout pokutové kopy, v nichž byli jistější domácí.

Libčany – Broumov 1:1 (0:0), na penalty 6:5. Broumov svou vítěznou šňůru sice nenatáhl, nakonec ale může být rád i za bod, který si z Libčan odvezl.

Domácí byli v první půli výrazně nebezpečnější a hosty prakticky k ničemu nepustili. Už ve 3. min. musel vytáhnout jeden ze skvělých zákroků gólman Drahorád, který výborně vyráží dobře mířenou střelu k tyči. Podobná situace se opakovala i v 16. min. a Drahorád se ani tentokrát nenechal překvapit. O chvíli později to zkouší na druhé straně z dálky Hanzlík, jeho pokus ale tři tyče míjí. Hostující gólman Drahorád se opět připomněl ve 26. min. při samostatném úniku domácího hráče. O pět minut později domácí hlavičkují po centru z levé strany těsně nad branku hostů a vzápětí se dostávají Libčany do dalšího hlavičkového zakončení, ale ani to branku Broumova nenachází.

Svou převahu zužitkovali domácí fotbalisté hned v první minutě druhé půle, kdy po chybě obrany vypadává Drahorádovi míč z ruky a Libčany se lacino ujímají vedení 1:0. Ve druhé půli už byl na hřišti k vidění spíše boj, přesto mohli domácí přidat v 53. min. pojistku, to jejich trestný kop končí na spojnici tyčí. O dvě minuty později si zblízka prohlíží druhou žlutou kartu hostující J. Mucha a Broumov dohrává zápas v deseti. To ale paradoxně broumovské hře spíše prospívá a v 75. min. se hostující fotbalisté dočkali vyrovnání. Nejprve však domácí centrují před broumovskou branku, kde jejich hráč zblízka hlavičkuje těsně vedle tyče a hned z protiútoku hosté zásluhou T. Muchy srovnávají na 1:1. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu rozhodčího, a tak se šlo na penalty. V nich rozhodla až devátá sérii, v níž Broumov neproměnil už svou pátou penaltu, zatímco domácí po čtyřech neúspěších popáté neselhali.

I. B TŘÍDA

Hronov – Kobylice 1:5 (1:1). Týmy si vyměnily pořadatelství, proto se zápas hrál v Kobylici a Hronov tam odjížděl v hodně vypráskané sestavě, když mu chybělo sedm hráčů základní sestavy a navíc jeden z aktérů byl ještě nemocný.

Přes všechny tyto skutečnosti neodehráli Hronovští na půdě lídra vůbec špatnou partii, jenže doplatili na neproměňování šancí. Oslabený Hronov se od úvodní minuty semkl a v prvním poločase byl domácím více než vyrovnaným soupeřem. První branku sice dali v 17. min. domácí, jenže Hronovští deset minut před přestávkou srovnávají. Spolupráci hrajícího trenéra Samka s Marxem Kobylice přerušují jen za cenu faulu a z nařízeného pokutového kopu srovnává na poločasových 1:1 Neuschl.

Vstup do druhého poločasu se Hronovu povedl na jedničku, byli lepší, aktivnější a navíc hráli od 59. min. proti deseti, protože se nechal vyloučit domácí Vincour. Zápas mohl převážit na stranu Hronova Klabník, který šel během dvou minut dvakrát sám na brankáře, jenže neproměnil, a tak opět platilo pravidlo nedáš-dostaneš. Po dobře provedené standardní situaci a špatném pokrytí v hronovském vápně jdou Kobylice v 58. min. do vedení 2:1. Obdržená branka sráží Hronov do kolen a od této chvíle vládnou na hřišti Kobylice. Na 3:1 zvyšuje v 76. min. Holý, o dvě minuty později dává čtvrtý gól Kobylice Němec a na konečných 5:1 upravuje z pokutového kopu pět minut před koncem zápasu Marek.

Sestava Hronova: Nyklíček – Jandáček, Zita, Puraš, Novák (79. Myšák) – Klabník, Schreiber, Křeček, Samko, Marx – Neuschl. (mr)