Přesto sedmačtyřicetiletý stoper pomohl mužstvu k triumfu, jenž přišel po dvou předchozích neúspěších ve vrcholném utkání.

V neděli jste nenastoupil v utkání krajského přeboru na hřišti Nového Bydžova. Jak jste se dával dohromady pro finále?
Všichni se mnou dělali, co mohli. Šel jsem do toho po dvou injekcích a po ušetřeném zápase s Cidlinou. Myslím, že ve čtvrtek nebudu chodit vůbec, jak jsem jedné noze ulevoval, tak mě začala bolet druhá.

Budete slavit? Je prostředek týdne.
Já můžu, já mám dovolenou. A taky proto, že se mi konečně povedlo vyhrát pohár. Když jsem minulý rok odjížděl naštvaný z Třebechovic, říkal jsem, že se za rok vrátíme a vyhrajeme. Jsem rád, že jsme to splnili. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Proč?
Měli jsme větší chtíč, to byl hlavní důvod. Oni jsou fotbaloví, ale z jejich strany to nemělo takový drajv jako z naší. Jen jsem měl maličko obavu, abychom ve druhém poločase nedodýchali, ale zvládli jsme to. Naše rychlostní typy na ně dost platily.

Vyšla vám taktika? Zdálo se, že jste zápas vedli směrem, který vám seděl.
Je možné, že nám ji trochu sežrali. Chtěli jsme je nechat hrát, ale zároveň je zlobit každým rychlým protiútokem. Je potřeba smeknout před celým Červeným Kostelcem. Hráli jsme třetí finále v řadě, fanoušci byli famózní.