V tom prvním Nové Město nad Metují přehrálo do té doby vedoucí Červený Kostelec, v nedělním derby pak Broumov doma přehrál Jaroměř. Husarský kousek se povedl Polici nad Metují, která dvanácti góly do sítě Černíkovic zpečetila svůj postup do I. A třídy.

Krajský přebor

N. Město – Č. Kostelec 1:0

Začátek utkání vyšel lépe domácím, kteří v prvních pěti minutách měli dvě slušné příležitosti. Poté byli nadále aktivnější a ve 25. minutě měli další šanci, jenže hlavička Zákravského skončila těsně nad brankou. Poté se hra vyrovnala a k šancím se dostal i Červený Kostelec. Nejvážnější byla ta ze 38. minuty, kdy byli blízko vstřelení branky, ale ani oni neskórovali.

Druhý poločas začal velkou šancí Kostelce, jenže Srkalovu střelu Šebesta vyrazil a dorážka šla vedle branky. V 50. minutě měl příležitost domácí Klikar, ale střílel jen do náruče připraveného Kobose. V rozpětí 60. a 70. minuty měly oba týmy po jedné šanci. Zápas však rozhodla až situace ze 70. minuty, když se na rozhodčího obořil hostující brankář Kobos, uviděl za to žlutou kartu a kopal se nepřímý kop z malého vápna. Zákravského střelu zastavila sice zeď, ale odražený míč se dostal k Srubjanovi, a ten trefil přesně růžek branky – 1:0. V poslední čtvrt hodině už už domácí další důležité vítězství v boji o záchranu ubránili.

Broumov – Jaroměř 3:1

Broumov začal derby podstatně lépe a už ve 4. minutě vstřelil po pěkné kombinaci vedoucí gól domácího celku Svoboda – 1:0. Jaroměř byla blízko vyrovnání v 16. a v 18. minutě, jenže Kilevníkovy pokusy domácí brankář Drahorád pochytal. Deset minut před přestávkou mohl Broumov své vedení navýšit, své dvě šance ale nevyužil. Ve 41. minutě se uvolnil dobře hrající Kilevník, jenže opět ztroskotal na výborně chytajícím Drahorádovi.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté z Jaroměře, kteří měli hned ve 46. minutě šanci na vyrovnání, střela šla ale těsně vedle broumovské branky. V 54. minutě tak udeřilo na druhé straně. Trestný kop Hečka srazila zeď ke Svobodovi, jenž zvýšil na 2:0. O dvě minuty později mohl pojistit broumovské vedení Němeček, jenže z malého vápna přestřelil branku Jaroměře. Po hodině hry zahrávali hosté trestný kop, jenže Drahorád využil všechny své centimetry a střelu k tyči chytil. V 72. minutě trefil na druhé straně Hanzlík břevno jaroměřské branky. Vzápětí se vytáhl proti dobře mířené hlavičce Němečka také brankář Jaroměře. Ten ale potřetí přece jen kapituloval. A to v 82. minutě, kdy Hečko dostal pěkný pas od Wilkeho, utekl jaroměřské obraně a zvýšil na 3:0. Pět minut před koncem přišel faul v broumovském vápně a Michálek z penalty snížil na konečných 3:1.

Rychnov – Provodov 2:1

„První poločas byl z naší strany neslučitelný se životem," říkal zklamaně po utkání hostující trenér Petr Dudek. Domácí dokázali provodovské agónie v první půli využít a góly Počtýnského a Kráčmera šli do poločasové přestávky s dvougólovým náskokem.

Do druhé půle vstoupil úplně jiný Provodov. Hosté svého soupeře přikovali na jeho polovinu, vytvářeli si šance jak na běžícím pásu, jenže je nedokázali proměňovat. To se jim povedlo až deset minut před koncem, když krásnou akci Kratěny, Zeleného a L. Hlavy gólově zakončil D. Hlava – 2:1. I v závěrečných deseti minutách měli hosté šance aspoň na vyrovnání, ale ani to se jim nakonec nepovedlo.

1.A třída

Trutnov B – Náchod B 2:3

Derby nabídlo několik zajímavých gólů, těch ale nakonec dali více hosté. Na první branku se nečekalo vůbec dlouho. Už ve 2. minutě neudržel domácí brankář Hanelovu střelu a Pípek ji v klidu dorazil do sítě – 0:1. Vyrovnávací brance domácího Groera ze 33. minuty předcházel na hrbolatém terénu nepovedený odkop náchodského brankáře Hladíka, jemuž domácí hráč vrátil míč do branky – 1:1.

Také vstup do druhého poločasu vyšel lépe hostujícím fotbalistům, kteří dostali ve 49. minutě výhodu pokutového kopu, s nímž si Hanel poradil – 1:2. Trutnovské rezervě se však podařilo i podruhé vyrovnat. Chráskův nakopávaný míč tečoval hostující T. Vejprava tak nešťastně, že balon skončil za bezmocným Hladíkem – 2:2. Nakonec se ale štěstí na Náchod přece jen usmálo. V 76. minutě zahrával rohový kop Hanel a domácí obránce si srazil míč do vlastní sítě – 2:3. V nervózním závěru, kdy si zblízka prohlédl červenou kartu domácí Šimočko, si už Náchod vítězství pohlídal.

Sestava Náchoda B: Hladík – Král, T. Vejprava, Runkas, Rorbach – Smrček (46. Moravec) , Hanel, T. Vejprava, Bareš (72. Volf) – Vaněček (65. Plšek), Pípek (46. Soumar).

1.B třída

V. Poříčí – Doudleby 1:1, na penalty 3:0

Hosté vyrukovali s důraznou, jednoduchou hrou, při níž si nedělali sebemenší komplikace s tvořením, a tak vše přenechávali na domácích. Ti se ale neurovnané hře soupeře brzy přizpůsobili, a tak se úvodních pětatřicet minut v Poříčí prakticky nic nedělo. Až ve 36. minutě přišel ojedinělý centr do domácího vápna a Luňáček se trefil přesně do šibenice Vachovy branky – 0:1. Ve zbytku první půle měli pološance domácí Flaška s Dobývalem, skóre se ale už neměnilo.

Ve druhé půli přišlo viditelné domácí zlepšení v pohybu a hra se prakticky nastěhovala před branku Doudleb. V 50. minutě Hurdálek trefil břevno hostující branky a o deset minut později po akci Lupínka likvidoval střelu Hanzla hostující brankář s vypětím všech sil. V 66. minutě prošel do vápna Doudleb domácí Dobýval, byl sražen a sám se postavil k pokutovému kopu. Ten ale zahrál bídně a branku vůbec netrefil. Čtvrt hodiny před koncem své zaváhání Dobýval napravil, když ho poslal do brejku Lupínek, Dobýval si obešel i brankáře a srovnal na 1:1. Vítězný gól měl na hlavě v 89. minutě opět Dobýval, jenže krásný centr Kuneše usměrnil mimo hostující tyče.

V následném penaltovém rozstřelu urvali domácí zaslouženě bonusový bod.

Sestava Velkého Poříčí: Vacho – Jansa, Flaška, Lokvenc, Novák – Hurdálek, Hubka, Kuneš, Hanzl – Dobýval, Pařízek (53. Lupínek).

Police n. M. – Černíkovice 12:2

Souboj prvního s předposledním nabídl domácím divákům parádní podívanou. Tu načal už v 11. minutě Jandík a o čtyři minuty později zvyšoval Kollert na 2:0. Slepené góly Klapkovského s Riegrem posunuly skóre ve 25. minutě už na 4:0. Na poločasových 5:0 upravoval ve 34. minutě Klapkovský.

Domácí nesundali nohu z plynu ani po změně stran a hned ve 48. minutě dával šestý polický gól Mucha. Hosté vzápětí snížili na 6:1, jenže pak se přihlásil o slovo Klapkovský, který mezi 65. a 80. minutou dal čtyři góly – 10:1. Trefy domácích Muchy a Semeráka společně s gólem hostujícího Jedlinského posunuly skóre na konečných 12:2.

Sestava Police nad Metují: Bouška – Rieger (46. Vik), Šnábl, Kollert, Kudláček – Jandík, Mucha, Bergmann (46. Sivak), Klapkovský – Valtera (46. Šolc), Semerák