Letos už bez Havlíčka

Trenér Jebavý se oproti loňské sezoně musí smířit s velmi pozměněným kádrem, z něhož odešli zkušený Karel Havlíček, který na trenérském postu dovedl Letohrad do ČFL. Z pracovních důvodů nebude mít trenér Jebavý k dispozici Václava Fialu a Michala Skuse. Zdravotní důvody vystavili stop pak tvořivému záložníkovi Robertu Hanušovi.

Do přípravy je zapojeno 22 hráčů

Červenokostelečtí však nezaháleli a do přípravy, kterou zahájili 10. července se již zapojili i nové tváře. „V kádru máme nyní dvaadvacet hráčů, novými tvářemi jsou brankář Farský, který přišel na hostování z Baníku Radvanice. Dále pak Dušan Kalaš z Teplic nad Metují, z náchodského hostování se pak vrátil Jan Vlček,“ vyjmenovává posily pro nový ročník trenér Jan Jebavý. Ten zároveň jedním dechem dodává, že v jednání je ještě hostování hronovského Jana Vernera, Jana a Martina Kejzlarovych z Úpice a o prodloužení hostování stojí v Kostelci i u náchodského Petra Lišky. Do kádru Červeného Kostelce se rovněž vrátil dorostenec David Hlava, který hostoval v Náchodě a velký zájem je v Kostelci i o talentovaného Davida Švertšala z Trutnova.


Hned v úvodní den přípravy sehráli Červenokostelčtí přátelské utkání s Letohradem, kterému nakonec podlehli 0:4. „K tomuto utkání bych chtěl říci, že v prvním poločase nastoupilo osm nových hráčů a mužstvo se předvedlo ve velmi dobrém světle. Druhých pětačtyřicet minut už byl Letohrad jednoznačně lepší,“ zhodnotil úvodní přípravné vystoupení svých svěřenců Jan Jebavý. O minulém víkendu si Červenokostelečtí spravili chuť na nováčkovi I. B třídy, když mužstvo ze Stárkova porazili vysoko 8:2.


„Příprava nyní pokračuje čtyřikrát v týdnu s tím, že 25. července odjíždíme na pětidenní soustředění do Prkenného Dolu. Z tohoto soustředění bychom se měli vrátit v neděli 29. července,“ prozradil plány na nejbližší období trenér Jebavý. Další přípravné utkání čeká jeho svěřence již tuto sobotu, když od 10.15 hodin hrají v Předměřicích s domácím týmem. Soustředění v Prkenném Dolu pak zahájí přátelským zápasem s Jiskrou Staré Město a v neděli je pak bude čekat mužstvo Hronova. O tradiční červenokostelecké pouti doma přivítají Českou Třebovou a poslední generálkou před zahájením mistrovské sezony bude utkání s divizním Trutnovem.