KRAJSKÝ PŘEBOR

Jaroměř – Lázně Bělohrad 2:2 (2:0). Jaroměř chtěla odčinit předchozí tři výsledkové nezdary a začala zostra. Už ve 2. min. si Škoda po přihrávce Exnara předkopl míč moc a před Gallem na něj už nedosáhl. V 10. min. přihrál Holub Škodovi, ten našel Exnara, ovšem jeho střela postrádala razanci. Ve 33. min. vybojoval u střídačky míč Exnar, přihrál na Škodu a ten si už věděl rady – 1:0. Ve 42. min. se situace opakovala. Exnar přihrál za obranu na Škodu, ten si šikovně položil Galla a skóroval podruhé – 2:0. Těsně před přestávkou vyslal bombu na branku hostí Holub, ovšem ta jen těsně minula břevno hostující branky.
Do druhého poločasu nastoupila Jaroměř vlažně a hosté začali získávat více ze hry. V 52. min. vyslal po odraženém míči bombu na branku domácích hostující Michálek, ovšem Ondráček si s ní dokázal poradit. Poté měla Jaroměř jeden nadějný brejk, kdy však Exnar vystřelil jen slabě. V 54. min. podnikli hosté brejk po pravé straně a centr Bergera usměrnil do domácí branky hlavou Rychecký – 2:1. O chvíli později zahrávali hosté roh, po něm hlavičkoval Kazda, ale Ondráček byl na místě. V 67 min. byl po druhé žluté kartě zbytečně vyloučen domácí Exnar, a to byla voda na mlýn hostů. Ti využili přesilovku velmi rychle a v 74. min. se prosadil opět hlavou Rychecký – 2:2. Za další dvě minuty mohla Jaroměř vstřelit gól. Centr Škody z pravé strany tlačil hlavou do branky hostí Kořínek, ovšem Gall dobře zasáhl. Konec zápasu byl velmi hektický a oba týmy už hrály vabank se snahou vstřelit vítězný gól. Ten mohla dát Jaroměř, ovšem penalta se za zákrok na Kořínka v poslední minutě nepískala.

Jičín – Červený Kostelec 0:1 (0:0). Úvod zápasu patřil jasně domácím. Hned ve 2. min. měl po akci Vacka jasnou šanci Voldán, ale mířil vedle. Prvních dvacet minut zápasu patřilo Jičínu, který se do další vyložené šance dostal v 19. min., Voldán však ani napodruhé na Švejdara v kostelecké brance nevyzrál. Kostelecký gólman prokázal své brankářské kvality i ve 24. min. při nepříjemné střele Hakena. Pak se tlak domácích otupil a ubylo i šancí. Rozhodující moment zápasu přišel ve 43. minutě. Za zadržení pronikajícího útočníka na půlce hřiště uviděl domácí Drusan červenou kartu a Jičín čekala druhá půle v deseti.
Kostelec ani po změně stran výrazněji svůj herní projev nezměnil, trpělivě čekal na svou příležitost a také se jí dočkal. V 58. min. dal Kováčik zprava po zemi prudký centr do vápna, kde ho domácí Řeháček sráží do vlastní branky. Jičín v poslední desetiminutovce vsadil na hru vabank, jenže hosté si už své cenné vítězství pohlídali.

I. B TŘÍDA

Smiřice – Provodov 0:0. Hned v první minutě přišlo nedorozumění v provodovské obraně, která pustila do šance exligistu Bednáře, toho však Swaczyna vychytal. Tento moment hosty nakopl, začali se více tlačit na polovinu soupeře a ve 4. min. se dostal do vyložené šance Khun, gólman však jeho střelu vyrazil a dobíhající Macek zády k brance přestřelil. V prvním poločase hosté pronikali do smiřické defenzivy hlavně po pravé straně, kde hrál výborně Müller. Ten se sám dostal v 15. min. do dobré příležitosti, ale jeho střela levačkou skončila vedle domácí tyčky. Do šancí se však hlavně po rohových kopech dostávaly i Smiřice, Swaczyna v provodovské brance byl ale pozorný.
Hned ve 46. min. vyprodukovala provodovská obrana další kiks, domácí Bednář šel znovu sám na Swaczynu, ale ten ho vychytal i podruhé. Postupem času hosté svého soupeře přehrávali, do výborných šancí se dostal opět Khun či Macek, jenže gól z toho nebyl. V 63. min. po samostatné akci Khuna a jeho sražení ve vápně rozhodčí neodpískal jasnou penaltu. Za další tři minuty běžel sám na brankáře opět Khun, byl znovu sražen, jenže sudí opět nepíská. Ze závěrečného tlaku už Provodov bezbrankový stav nezměnil.
Sestava Provodova: Swaczyna – Vejprava, Tolda, Bensch, Pfeifer – Pařízek, Pšenička, Metzner (70. Samko), Müller – Macek, Khun.

Hronov – Deštné v Orlických horách 2:2 (1:1). Přestože domácí nastoupili v hodně poslepované sestavě, zasloužili si vyhrát.
V první půli byli sice mírně lepší hostující fotbalisté, poprvé se však měnilo skóre zásluhou domácího Šťavíka už ve 4. minutě zápasu. Deštné si svou vyrovnávací trefu schovalo do závěrečné pětiminutovky první půle, kdy srovnalo na poločasových 1:1.
Po změně stran převzali otěže utkání do svých rukou domácí, kteří svého soupeře k ničemu nepustili. Převahu Hronova přetavil ve vedoucí gól opět Šťavík, jenže o tři minuty později Deštné z jediné vážnější akce druhé půle srovnalo na konečných 2:2.
Sestava Hronova: Nyklíček (46. Lanta) – Štelzig, Zíta, Tichý, Vít – Schreiber, Franců, Šťavík, Valtera – Marx, Danihel.

Machov – Černíkovice 2:5 (2:4). Lepší vstup do zápasu předvedli hosté, kteří se v 11. min. ujali vedení. Domácí však na tuto branku dokázali bleskově odpovědět, a za další tři minuty už vedli po dvou slepených gólech 2:1. Černíkovice však byly po většinu zápasu lepší, což dokázaly potvrdit v závěrečné čtvrt hodině první půle. Nejprve ve 32. min. srovnaly a o dvě minuty později už vedly 2:3. Pět minut před přestávkou navíc přidali Černíkovičtí ještě čtvrtý gól.
Po změně stran už si hosté výsledek hlídali. Machov mohl zápas zdramatizovat zkraje druhé půle, kdy promarnil vyloženou šanci a z protiútoku hosté uzavřeli na konečných 2:5.
Sestava Machova: Sestava: Kaválek – Hurdálek, Středa, Tichý, Purtig – R. Čech, Kubeček, Šolc, Šváb – Martinec (80. Šulc), Zima. (jl, mr)